نوشته شده توسط : سجاد

تاریخچه فشرده ای از روند شکل گیری شهرک

۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶ : تعیین و تصویب اعضای هیأت موسس شهرک توسط شورای پژوهشهای علمی کشور، مکان یابی، تشکیل هیأت اجرایی به ریاست استاندارد و تأسیس دبیرخانه شهرک، تشکیل کمیته های تخصصی در شهرک، آغاز طراحی مرکز رشد فناوری، تهیه و تصویب اساسنامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شروع فعالیتهای تحقیقاتی بر روی ۳۵ پروژه در شهرک.

۱۳۷۷ تا ۱۳۷۸ : تصویب ردیف بودجه ملی برای شهرک، برگزاری اولین جشنواره شیخ بهایی، واگذاری ۵۲ هکتار از اراضی مجاور دانشگاه  صنعتی جهت احداث شهرک، انجام مطالعات اولویت یابی گرایشهای تخصصی شهرک.

۱۳۷۹ : راه اندازی مرکز رشد فناوری در ساختمان ۲۲ بهمن، پذیرش و استقرار ۱۷ واحد فناوری در مرکز رشد، ایجاد شبکه تحقیقاتی همکار، عضویت شهرک در انجمن جهانی پارکهای علمی (IASP) ، عضویت شهرک در انجمن پارکهای علمی آسیا.

۱۳۸۰ : راه اندازی دوره پیش رشد، راه اندازی آزمایشگاهها و کارگاههای تخصصی.

۱۳۸۱ : راه اندازی مرکز رشد فناوری تخصصی ICT و پیگیری استقرار مؤسسات مربوطه در ساختمان اصلی مرکز رشد در مجاورت دانشگاه صنعتی اصفهان، افزایش تعداد مؤسسات به ۴۰ واحد.

کلیات و اهداف

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در شمال غربی شهر اصفهان، در مجاورت دانشگاه صنعتی واقع شده است و محلی است که واحدهای تحقیقاتی مستقل و یا وابسته به سازمانها و صنایع در آن متمرکز می شوند. این مجموعه که به صورت یک منطقه ویژه تحقیقاتی عمل می کند با ترویج فضای نوآوری و رقابت در میان شرکتها و مؤسساتی که فعالیت هایشان مبتنی بر علم و دانش است و همچنین با تعمیق ارتباط بین دانشگاهها و سازمانهای تحقیقاتی، واحدهای تولیدی و مراکز تصمیم گیری دولتی شرایط را برای رسیدن به هدف نهایی توسعه فناوری فراهم می سازد.

ایجاد مراکز رشد (انکوباتورها) و کمک به تشکیل و رشد مؤسسات نوپا در زمینه تحقیقات و فناوری از اقدامات بنیادینی است که این شهرک در جهت نیل به هدف فوق انجام می دهد.

کاهش فاصله فناوری با کشورهای توسعه یافته، نوسازی صنایع و افزایش توان رقابتی آنها، بومی سازی فناوری و ایجاد اشتغال مولد در بخش خصوصی برای فارغ التحصیلات جوان از دیگر اهداف این شهرک است.

فهرست مطالب

عنوان                                                              صفحه

آشنایی کلی با مکان کارآموزی
آشنایی با دستگاههای مورد استفادهدر آزمایشگاههای متالوگرافی

۱-  دستگاه سنباده

۲-   دستگاه پولیش مکانیکی

۳-   دستگاه برش

۴-   دستگاه مانت

۵-  بررسی ریز ساختارهای انعکاسی با میکروسکوپ

۶-  پولیش  شیمیایی -  محلولهای اچ

الف ) آشنایی کلی با مکان کارآموزی
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
Isfahan Science & Technology Town

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: شهرک علمی و تحقیقاتی , شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان , کارآموزی در شهرک علمی و تحقیقاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 213
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

عایقهای الکتریکی

اصولاً قسمتهای عایق ماشینهای الکتریکی ، ترانسفورماتور ها ،خطوط هوایی و غیره به صورتی طراحی می شود که بتوانند به طور مداوم تحت ولتاژ معینی کارکرده و ضمناً قدرت تحمل ضربه های ولتاژ را در لحظات کوتاه داشته باشند .

هر نوع تغییرات ناگهانی و شدید در شرایط کاری شبکه، موجب ظهور جهشها یا پالسهای ولتاژ می شود . برای مثالمی توان اضافه ولتاژ های ناشی از قطع و یا وصل بارهای زیاد به طور یکجا ، جریانهای اتصال کوتاه ، تغییر ناگهانی مدار و غیره رانام برد .

رعد و برق نیز هنگامی که روی خطوط شبکه تخلیه شود ، باعث ایجاد پالسهای فشار قوی با دامنه زیاد و زمان کم می شود .

لذا عایق های موجوددر ماشینهای الکتریکی و تجهیزات فشار قوی باید از نظر استقامت در مقابل این نوع پالسها نیز طبقه بندی شده و مشخص شوند . عایقهای الکتریکی با گذشت زمان نیز در اثر آلودگی و جذب رطوبت فاسد شده و خاصیت خود را از دست می دهند .

در مهندسی برق سطوح مختلفی از مقاومت عایقی تعریف شده است که هر کدام بایستی در مقابل ولتاژ معینی استقامت نمایند . (ولتاژ دائمی و ولتاژ لحظه ای هر کدام به طور جداگانه مشخص می شوند )و البته طبیعی است که ازدیاد ولتاژ بیشتر از حد مجاز روی عایق باعث شکست آن می شود . در عمل دو نوع شکست برای عایق ها می توان باز شناخت ،حرارتی و الکتریکی .

زمانی که عایق تحت ولتاژ قرار دارد ، حرارت ناشی از تلفات دی الکتریکی می توان باعث شکست حرارتی شود . باید توجه نمود که افزایش درجه حرارت باعث کاهش مقاومت اهمی عایق و نتیجتاً افزایش تصاعدی درجه حرارت آن خواهد شد .

خلاصه اینکه عدم توازن بین حرارت ایجاد شده در عایق با انچه که به محیط اطراف دفع می نماید ، موجب افزایش درجه حرارت آن شده و این پروسه تا زمانیکه عایق کاملاً شکسته شده و به یک هادی الکتریسته در آید ، ادامه می باید .

شکست الکتریکی در عایق ها به دلیل تجزیه ذرات ان در اثر اعمال میدان الکتریکی نیز صورت می گیرد .

با توجه به آنچه گذشت ، عایقهای الکتریکی عموماً در معرض عواملی قرار دارند که باعث می شود در ولتاژ نامی نیز حالت نرمال خود را از دست بدهند . لذا در انتخاب عایقها ، عایق با کلاس بالاتر انتخاب می شود . اندازه گیریهای مختلفی که جهت شناسایی نواقص موجود در عایق ها انجام می گیرند عبارتند از :

اندازه گیری مقاومت D.C عایق یا جریان نشتی ان ، تلفات دی الکتریک ، ظرفیت خازنی عایق ، توزیع ولتاژ در عایق ، دشارژهای جزئی در عایق و میزان پارازیتهای حاصل از آن و تست استقامت الکتریکی عایق .

تعیین میزان و تلفات یک عایق ومقایسه آن با مقادیر اولیه ، معیار خوبی برای ارزیابی وضعیت آن می باشد . اصولاً افزایش تلفات در عایق های جامد ناشی از جذب رطوبت و در روغن ها به دلیل افزایش در صد آب یا آلودگیهای دیگر درآن می باشد .

باید دانست که مقدار تلفاتی که در مورد یک ترانس اندازه گیری می شود ، جمع تلفات روغن و ایزولاسیونجامد سیم پیچ بوده و هرگاه تلفات عایق یک ترانس از مقدار مجاز تجاوز نماید ، ابتدا باید روغن را به طور جداگانه مورد آزمایش قرار داد تا بتوان وضعیت ایزولاسیون سیم پیچی را ارزیابی نمود .

فهرست مطالب

عنوان                                                                         صفحه

عایقهای الکتریکی                                                                         ۱

اضافه گرمایش مجاز درهادیهای تجهیزات الکتریکی                                ۵

ژنراتورهای سنکرون                                                                      ۹

راه اندازی مجدد موتورها پس از برگشت ولتاژ                                      ۱۳

شرایط غیرنرمال درکار موتورهای ونحوه رفع عیب در آنها                       ۱۹

بهره برداری و نگهداری از ترانس ها و اتو ترانس ها                               ۲۲

خنک کردن ترانسفورماتورها و نگهداری از سیستم های خنک کننده ۲۵

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در شرکت مهندسی , کارآموزی مهندسی ,
:: بازدید از این مطلب : 234
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مجتمع کارگاهی و مجتمع آزمایشگاهی

در مجتمع کارگاهی ۶ کارگاه بزرگ واقع شده است که اسامی آنها عبارتند از:

کارگاه مدلسازی، جوشکاری، تأسیسات، ریخته گری، ماشین‌آلات و تراشکاری.

در هر کدام از این کارگاهها متناسب با رشته دانشجویان کارهای جداگانه ای انجام می گیرد . در کارگاه مدلسازی به تهیه مدل جهت انجام قالبگیری و ریخته گری می پردازند . در کارگاه جوشکاری قطعات و وسایلی که احتیاج به جوشکاری دارند ، جوشکاری می شوند .

کارگاه تأسیسات مربوط به تأسیسات ساختمانی و طرز کارانها می باشد که دانشجویان در آن آموزش لازم در این زمینه را می بینند . کارگاه ریخته گری تولید قطعات و مذاب ریزی ، به صورت دستی را بر عهده دارد ، کارگاه ماشین‌آلات تعمیر و تنظیم موتورهای بنزینی و دیزلی را آموزش می دهد و کارگاه تراشکاری هم ، تراشکاری قطعات ساده و دوار را بر عهده دارد .

بخش دوم کارگاههای آموزشی شامل آزمایشگاهها می باشد که در مجاورت ساختمانهای اداری و آموزشی واحد قرار دارد و به شرح زیر می باشد :

آزمایشگاه ترمودینامیک ، آزمایشگاه شیمی ، سیالات ، آزمایشگاههای گروه مواد که خود شامل : آزمایشگاه مصالح قالبگیری و آزمایشگاه خواص مکانیکی و آزمایشگاه متالوگرافی و آزمایشگاه عملیات حرارتی می باشد ، آزمایشگاههای مدار الکترونیک و مخابرات .


تجهیزات کارگاه ریخته گری

در کارگاه ریخته گری به طور کلی به وسیله مدل و ماسه در درجه ، کار قالبیگری را انجام داده و سپس با استفاده از کوره و بوته مذاب را آماده می سازند و داخل درجه قالبگیری ریخته و پس از منجمد شدن مذاب و سرد شدن قطعه مورد نظر را که شکلی دقیقاً مثل مدل دارد ، را از داخل ماسه خارج می کنند . اما کل این مراحل که به سادگی بیان شد احتیاج به مدت  زمان طولانی و تجهیزاتی دارد . در زیر تجهیزاتی که جهت تولید یک قطعه به کار گرفته می شود را بیان می کنیم :

۱-     ماسه : اولین ماده‌ای که برای قالب گری لازم و احتیاج است ، ماسه نام دارد . این ماسه در کارگاه ریخته گری خود به چهار نوع مختلف تقسیم بندی می شود :

الف) ماسه طبیعی

ب) ماسه مصنوعی

ج) ماسه CO2

د) ماسه چراغی

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: شرکت میل لنگ سازان , میل لنگ سازان , میل لنگ سازی , کارآموزی در شرکت میل لنگ سازان , کارآموزی میل لنگ ,
:: بازدید از این مطلب : 233
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

قسمت قالبگیری

روشی که در اینجا استفاده می شود روش قالبگیری co2 می باشد  .

ماده دیر گداز + چسب + فعال کننده چسب + سایر مواد

ماسه سیلسی + سیلیکات سدیم + گاز co2 + .. .

پس از تهیه قالب به منظور ایجاد استحکام کافی از قالب آن را تحت دمش گاز co2 قرار می دهند تا باعث اتصال ذرات ماسه یه یکدیگر می شود .

از مزایای این روش : ۱- دقت ابعادی و صافی سطح خوب

۲- قابلیت شکل پذیری خوب

معایب این روش : ۱- استحکام باقی مانده زیاد

۲- عمر مفید کم (جذب گاز از محیط)

این روش برای مدلهای صفحه ای بیشتر استفاده می شود چون استحکام زیاد آن باعث می شود تا صفحه کمتر خم شود . در بخش قالبگیری برای تهیه قالبی با توجه به قطعه مورد نظر به مواد زیر نیز احتیاج داریم :

۱-       مدل (بر اساس قطعه مورد نظر) ۲- درجه ۳- ماسه ۴- گاز co2 5- تغذیه  ۶- راهگاه ۷- ماهیچه (بر اساس قطعه مورد نظر ) ۸- پودر سپاریت ۹- سیخ …

مدلهای مورد استفاده در این قسمت در قسمت مدلسازی آماده می شود .

مدلهای مورد استفاده عبارتند از : ۱- مدلهای یک تکه ۲- مدل صفحه ای با سیستم راهگاهی ۳- مدل همراه قطعه آزاد

مدلها از لحاظ جنس به صورت فلزی و چوبی می باشند .

نحوه قالبگیری مدل صفحه ای به این گونه است که تای رو و زیر مدل روی صفحه چوبی قرار دارد و راهگاه فرعی آن روی صفحه چوبی در نظر گرفته شده است و هر دو تای جداگانه قالبگیری می شود و بعد از اتمام کار روی هم قرار می گیرند .

درجه : جعبه ای است فلزی که حاوی ماده قالبگیری است و قالب به کمک آن تهیه می شود . درجات تای رو زیر را تشکیل می دهند . تعداد درجات در هر تای ممکن است متفاوت باشد . کوچکترین درجه ای که در کارخانه موجود بود حدوداً به اندازه ۱*۱ و بزرگترین آن ۲*۲ است .

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: شرکت قالبسازی , شرکت قالبسازی فیکس , قالبسازی , قالبسازی فیکس , کارآموزی در شرکت قالبسازی ,
:: بازدید از این مطلب : 236
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

و هر آنچه می بینید‌ و می شنوید حاصل دیده ها و شنیده ها و پرس و جو و سئوال های بنده بود که در طول کارآموزی از کارگران مهندسین و تکنسین ها سئوال کرده ام . حال این مسائل ممکن است صرفاً مربوط به رشته برق نباشد.

در روزی که رفتم ابتدا موتوری که قبلاً باز شده بود بسته شد ـ  که ابتدا در محل اتصال چسب می زنند سپس پیچ ها را که مهره سرخود بود بستیم  ، در مورد دومی که پیش آمده بود یک دستگاه printer روی پاکت بود و روی پاکت تاریخ و ساعت و قیمت می زد برای تعمیر آورده شد ، این دستگاه متعلق به شرکت Domino  بود ، آقای توکلی به عنوان نماینده شرکت در ایران برای تعمیر آمد که این دستگاه یک فیش سنسور داشت و سپس آن قسمتی که تاریخ می زد را باز کردند و با آب شستند . این دستگاه سه چراغ داشت قرمز  ( وقتی دستگاه از نظر مداری مشکل داشته باشد) و زرد ( وقتی جوهر آن کم باشد ) و سبز  ( در حالت عادی روشن است) . برای تست چراغ ها برنامه Advance service را که وقتی دو دگمه Service   و O   سبز رنگ با هم فشار داده شود حاصل می شود و سپس قرمز آن را که maigre+ بود وارد کرده و از دکمه های جهت نما استفاده می کنیم.

در روز بعد ابتدا تلفنی را باز کردیم ، تلفن بوق داشت و از آن فهمیدیم که برق درست است و سیمی که از پریز تلفن به تلفن می رفت را دست زدیم و سپس دیدیم که وقتی به جایی زنگ می زنیم صدای ما را نمی شنوند ولی ما صدای آنها را می شنویم ، سپس گوشی درست بود دهنی خراب بود سپس دیدیم از سیم فنری مانندی که از تلفن به دهنی و گوشی می رفت چهار سیم خارج شده و دو سیم به دهنی و دو سیم دیگر به گوشی رفته اند، سپس به دو سر سیم اهم متر وصل کردیم تا ببینیم که سیم ها قطعی دارند یا خیر و دیدیم که ندارند سپس یک دهنی دیگر آوردیم اگر وقتی در دهنی فوت کنیم و از گوشی بشنویم یعنی دهنی ما درست است. ما دهنی دیگری را گذاشتیم و دیدیم درست است. موقع آزمایش دیدیم کار نمی کند سیم را تکان دادیم و کار کرد سپس متوجه شدیم یکی از چهار سیمی که به گوشی و دهنی می رفت زدگی داشت و در نتیجه جریان در محل اتصال سیم ها می چرخد و صدا را منتقل نمی کند.

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در شرکت ,
:: بازدید از این مطلب : 252
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

جلسه اول : راه اندازی برجک خنک کننده (Colding toweer)

شرح  : همانطور که می دانیم برای خنک کردن ابزار و ماشین آلاتی که در صنعت مشغول به کار هستند یکی از راه های خنک کنندگی این دستگاه ها آب است. که همراه با چرخش سریع هوا مثمر الثمر سیستم خنک کنندگی است. بدیهی است زمانی که این آب برای خنک کنندگی استفاده می شود داغ می شود و برای اینکه آن را خنک کنیم بایستی آبها توسط پمپ هایی مخصوص به مکان معینی پمپاژ شوند که نام این مکان استخر آب صنعتی است. طریقه خنک کردن آب به دو طریقه پمپاژ آب به هوا با سرعت زیاد وپراکنده کردن سطح آب در محیطی گسترده که موجب خنک شدن آب صنعتی می شود یا (اسپری آب).

یکی دیگر از راه های خنک کردن آب برج های خنک کننده هستند که بوسیله فنی که بالای برجک قرار دارد و آب را توسط همان فن خنک می کند و دوباره به منبع ذخیره آب صنعتی برای استفاده مجدد برمی گرداند. نحوة اتصال برق به الکتروموتور فن مورد نظر که یک سیستم سه فاز است که دارای ۲ کابل که هر کدام ۴ رشته سیم که ۳ تای آن فاز (R-S-T) و یک نول می باشد که توسط لولة خرطومی به طریق زیر مراحل انجام می پذیرد.

ابتدا ۲ کابل توسط نفر که به سر ۲ کابل بسته می شود (توسط چسب برق) به منظور سهولت کار که کابل راحت به داخل لولة خرطومی وارد می شود محکم می شود و یک شکل نوک تیز به آن داد ه می شود وسپس ۲ کابل را به سمت تابلو برق هدایت می کنیم پس از آن ۶ سر کابل هایمان را با سرپوش هایی مناسب پوشیده می شود که برای نصب تابلو بایستی به این ترتیب بسته شوند. از سمت راست کابل : اول قهوه ای – مشکی – زرد و کابل دوم زرد – مشکی و قهوه ای.

نکته : اگر در حین کار مشاهده شود که موتور فن چپگرد می چرخد باید جای دو فاز را عوض کنیم . مثلاً در هر دو زرد و قهوه ای . که این تابلو دارای سه کنتاکتور که یکی از آن ها اصل است و ۲ تای بعدی ستاره و مثلث می باشد. به این ترتیب برج خنک کن راه اندازی شد و به پمپ آب صنعتی وصل شد.

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: رینگ سازی , کارآموزی رینگ سازی , کارآموزی در شرکت رینگ سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 230
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

چکیده:

ضایعات انسانی و مادی فراوان حوادث ناشی از کار که آمارها مبین وسعت کثرت آنها هستند، اقدامات لازم را برای پیشگیری از آنها وظیفه ای بس خطیر و ضروری بلکه اجتناب ناپذیر می سازد.

همه ساله میلیونها حادثه ناشی از کار در دنیا اتفاقم یافتد. بعضی از این حوادث باعث مرگ و برخی دیگر موجب از کار افتادگی کلی یا جزئی می شود که ممکن است پیامدهای طولانی داشته باشد. همه حوادث برای قربانیان خود موجب درد و رنج می شود. پاره ای از آنها موجب اضطراب و ناراختی شدید خانوادة قربانی خود می شوند .ممکن است در زندگی خانوادگی فرد و نیز برای اجتماع اثرات وخیم، نامطلوب و فلاکت باری داشته باشد.

به طور کلی همه حوادث موجب اتلاف وقت و پول و کاهش تولید می شود.در اثر حوادث ناشی از کار ( برون در نظر گرفتن شدت وخامت مورد) بیشتر از تلفات مربوط به عملیات یک جنگ بزرگ بوده است.

رنجها، ناراحتیها تلفات و ضایعاتی که از این حوادث نصیب بشر می شود، ارقام وحشت آوری را نشان می هند. به این جهت است که جلوگیری از آنها برای مصالح و منافع عمومی انسانها یک وظیفه اساسی، فوری و اجتناب ناپذیر است.

اصولاً ایمنی، حفاظت فنی و بهداشت صنعتی شاخة وسیع و گسترده ای است که تحت عنوان « حفاظت صنعتی» به مجموعه تدابیر، اصول و مقرراتی گفته می شود که با به کار گرفتن آنها بتوان نیروی انسانی و سرمایه را در مقابل خطرات مختلف و در محیط های صنعتی به نحو مؤثری حفظ و حراست کرد و یک محیط کاری بی خطر و سالم جهت افزایش کارایی کارکنان به وجود آورد.

بنابراین می بایست از فرصت به دست آمده برای طی دورة کارورزی در شرکت تولیدی صنعتی اخشان نهایت استفاده را برده و در زمینه ایمنی و حفاظت فنی به تحقیق و تخصص می پردازیم. تصمیم داشتم حوادث شرکت را بررسی کرده و در هر چه کمتر شدن تعداد و شدت حوادث تلاش کنم. در آخر نیز به این نکته پی بردم که استفاده از وسیلة حفاظت انفرادی دستکش ایمنی می تواند کمک مؤثری به کارگران کند. همچنین حریق و خطر آتش سوزی شرکت را بررسی کرده و پیشنهاداتی را ارائه دادم. عوامل فیزیکی زیان آور محیط کار در شرکت نیز جای بحث دارد. این مسئله نیز بررسی شد.

امید است نتیجة تلاش های این حقیر در کمک به علاقه مندان نیز واقع شود و موجب رضایتمندی اساتید محترم مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد یزد را فراهم آورد.

فصل اول:

معرفی شرکت تولیدی صنعتی اخشان و اهداف گزارش

۱-۱- معرفی شرکت :

شرکت وتولیدی – صنعتی اخشان تولید کننده کمربندهای ایمنی در سال ۱۳۵۲ تاسیس گردیده است.

تا چند سال پیش این شرکت تنها تولید کننده کمربند ایمنی در ایران بوده است در حال حاضر با داشتن الگوی  استاندارد ISO/TS 16949  بهترین تولید کننده کمربند در ایران می باشد.

این شرکت در شیراز – عادل آباد – بیست متری همایون واقع شده است. ساختمان شرکت شامل سه قسمت اصلی اداری و تولید و اتولیو است . دو بخش تولید و اداری در  دو طرف به موازات هم واقع شده اند در بین این دو بخش حیاط و محل رفت و آمد می باشد در اتنهای حیاط به طور کلی بخش اتولیو قرار گرفته است.

بخش تولید شامل دو سالن مجزا ی باشد سالن یک یا مونتاژ که در آن مونتاژ جمع کن کمربند و یا قفل صورت می گیرد آقایان در این بخش فعالیت میکنند در سالن دو عمدتاً کارهای زیر مونتاژ توسط خانمها و بسته بندی توسط آقایان انجام می شود.

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در شرکت تولیدی , شرکت تولیدی , تولیدی صنعتی ,
:: بازدید از این مطلب : 239
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

فصل اول

معرفی ابزار دقیق

 

۱-۱- فن ابزارهای دقیق

سنجش عبارتست از مقایسه کمیت های نامعلوم با کمیت های حد نصاب و قراردادی، این ایده موقعی به مرحله اجراء قرار می گیرد که لازم باشد کمیت های فیزیکی و شیمیائی معلوم و اندازه گیری شوند. عمل سنجش بهر صورت که باشد در تغییرات و فعل و انفعالات مواد اولیه تمام صنایع جهان لازم و ضروریست. زیرا بدلائل زیر حس های پنج گانه بشر فقط در حدی بسیار محدود در عمل اندازه گیری و سنجش قادر به معلوم تغییرات در اشیاء می باشند. بنابراین ناچار است از وسائلی استفاده کند که بتواند بدون تماس مستقیم خود عملیات سنجش را با بکار بردن آن وسائل انجام دهد و حتی عمل کنترل را بانجام رساند.

۱-۲- لزوم کاربرد وسائل سنجش و کنترل در صنایع نفت و پتروشیمی

الف- کنترل کیفیت و کیفیت طبق طرح عملیات بهره برداری و مشخصات تعیین شده

ب- ایمن نگهداشتن واحدهای صنعتی در شرائط خاص (از نظر خطرات انفجار وکلیه حوادث ناشی از صحیح کار نکردن وسائل)

کنترل

بطور کلی در هر فرآیند تولیدی صرف نظر از روش تولیدی. نوع و حجم محصول و نیاز به یک سیستم کنترل کننده داریم تا بطور اتوماتیک همواره روند تولید را تحت نظر داشته و عملکرد صحیح سیستم ها،دستگاهها و آلات و ادوات گوناگون را تضمین نماید.

بعنوان  مثال در یک کارخانه نوشابه سازی اعمالی از قبیل شستشوی بطری، ضد عفونی کردن آب، پر کردن، نصب تشتک سر بطری و غیره بایستی بطور منظم سریع و بدون خطا صورت گیرد و یا در یک نیرو گاه برق کنترل دور ژنراتورها، میزان فشار و درجه حرارت در دیگهای بخار و سایر عوامل باید بطور دقیق و پیوسته تحت کنترل بوده و از انحراف آنها از مقدار مطلوب جلوگیری شود. هر سیستم کنترل ممکن است از یک یا ند حلقه کنترلی  (Control Loop) تشکیل شده باشد. و هریک از این حلقه های کنترل ممکن است.بطور مستقیم و یا در ارتباط با سایر حلقه ها عمل نمایند.

تعریف حلقه کنترل  CONTROL LOOP

به مجموعه ای از آلات و ادوات ابزار دقیق( اعم از نشان دهنده ها، کنترل کننده ها، مبدل ها و ….) که در ارتباط با یکدیگر قرار داشته و مجموعاً عامی خاصی را تحت کنترل داشته باشند یک حلقه کنترل می گوییم. مثلاً اگر یک سنسور حرارتی را طوری در ارتباط با یک کلید قرار دهیم که در درجه حرارت معینی این کلید وصل شده و در نقطه معین دیگری قطع نماید. این دو عنصر رویهم رفته تشکیل یک حلقه ساده کنترل حرارت می دهند

فهرست مطالب

عنوان                                                     صفحه

فصل اول : معرفی ابزرار دقیق…………………………………………………………………..

۱-۱ فن ابزار دقیق………………………………………………………………………………….

۱-۲ لزوم کاربرد وسائل سنجش و کنترل در صنایع نفت و پتروشیمی………………

-کنترل…………………………………………………………………………………………………

-تعریف حلقه کنترل (CONTROL LOOP)……………………………………………….

1-3 عوامل تحت کنترل …………………………………………………………………………

۱-فشار (PRESSURE)…………………………………………………………………………..

2- جریان سیال (Flow)………………………………………………………………………….

3- سطح(LEVEL)………………………………………………………………………………..

4-دما (TEMPERATURE)……………………………………………………………………

1-4 آشنایی با چند اصطلاح رایج در ابزار دقیق……………………………………………

۱-SETTOINT…………………………………………………………………………………….

2- MEASUREMENF………………………………………………………………………….

3- OFFSET………………………………………………………………………………………..

4-SIGNAL…………………………………………………………………………………………

5-FEEDBACK…………………………………………………………………………………..

6- حلقه کنترلی باز و بسته OPENAND CLOED LOOP…………………………….

فصل دوم

۲-۱ فشار (PAESSURE)……………………………………………………………………….

1- فشار نسبی GAUGE PRESSURE………………………………………………………

2- فشار جو ATMOSPHERE PRESSURE……………………………………………..

2-2 جریان سیال (Fiow)………………………………………………………………………..

2-3 دما(TEMPERATURE)………………………………………………………………….

1- تعریف حرارت…………………………………………………………………………………

۲- واحد انرژی …………………………………………………………………………………….

۳- گرمای ویژه: C (ظرفیت گرمایی ویژه )…………………………………………………

فصل سوم انواع وسایل مورد استفاده برای اندازه گیری کمیت های سیالات

۳-۱ ما نرسته های شیشه ای ( جهت سنجش منشار)…………………………………….

۱- تیوب مخزن دار………………………………………………………………………………..

۲- U تیوب ساده…………………………………………………………………………………..

۳- U تیوب با ساقه مورب………………………………………………………………………

۴- اندازه گیری فشار های زیاد به کمک U تیوب…………………………………………

۳-۲ وسایل قابل ارتباع……………………………………………………………………………

۱- لوله بور دون BOURDON TUBE………………………………………………………

2- لوله بور دون حلزونی (PIRALBOUROURDON TUDE)……………………..

3- لوله بوردن مارپیچ(HELICAL BOURDON TUBE)……………………………..

3-3 ارتفاع سنج LVELMETER………………………………………………………………

- اندازه گیری سطح مایعات…………………………………………………………………….

۱- اندازه گیری ارتفاع سطح بطور مستقیم…………………………………………………..

۱-۱ استفاده از لوله اندازه گیری ……………………………………………………………….

۱-۲ استفاده از توپی شناور BALL FIOAT………………………………………………..

2- اندازه گیری ارتفاع سطح مایعات بروش غیر مستقیم…………………………………

۲-۱ استفاده از نور………………………………………………………………………………….

۲-۲ استفاده از اشم رادیواکتیو RADIATION TYPE…………………………………..

2-3 طریقة اولتراسونیک………………………………………………………………………….

۳-۴ فلومترها Fiow MFTERS………………………………………………………………..

-اندازه گیری جریان سیالات…………………………………………………………………….

۱- وسایل اندازه گیری جریان بروش مستقیم……………………………………………….

۱-۱ اندازه گیری  به روش روتا متر ROTAMFTER …………………………………..

2- وسایل اندازه گیری جریان بروش غیر مستقیم…………………………………………

۱-۲ فلومتر بر اساس اختلاف فشار……………………………………………………………

- محسنات و معایب روش مستقیم اندازه گیری جریان سیالات………………………

- محسنات و معایب روش غیر مستقیم اندازه گیری جریان سیالات…………………

۳-۵ دماسنج THERMOMETERS…………………………………………………………..

- اندازه گیری دما…………………………………………………………………………………..

۱- دما سنج شیشه ای …………………………………………………………………………….

۲- دما سنج دو فلزی BIMMETAL THERMOMETERS………………………….

3- ترمیستور THERMISTOR…………………………………………………………………

4- زوج حرارتی (ترموکوپل THERMOCOUPLE)…………………………………….

5- آشکار سازی مقاومتی دما (RTD)………………………………………………………..

فصل چهارم: انواع فرستنده ها و انواع مبدل ها

۴-۱ مقدمه……………………………………………………………………………………………

۴-۲ اجزاء تشکیل دهنده یک حله کنترل …………………………………………………..

الف- فرستنده ها TRANSMITERS…………………………………………………………

- فرستنده تعادل نیرو نوع الکترونیکی ………………………………………………………..

ب- مبدل ها TRANSDUCERS……………………………………………………………..

-مبدل های الکترونیکی ELECTRONIC TRANSDUCERS………………………..

الف- مبدل جریان به ولتاژ TRANS DUCERI/V……………………………………….

ب – مبدل ولتاژ به جریان TRANS DUCERI/V………………………………………..

4-3- سایر اجزاء تشکیل دهنده یک حلقه کنترلی ……………………………………….

- سوئیچ فشار PRESSURE SWITCH……………………………………………………..

- کلید حفاظتی SAFETY SWITCH………………………………………………………..

-سوئیچ سطحLEVEL SWITCHE…………………………………………………………..

-دستورات کالیبراسیون و checking ادوات و ابزار دقیق ………………………………

-فهرست منابع و مأخذ……………………………………………………………………………

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در پتروشیمی ,
:: بازدید از این مطلب : 216
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مقدمه:

کارخانه سایش سازی حرفه وفن در صنایع بسته بندی فعالیت دارد که دارای حجم کاری سنگین می باشد و در سال ۱۳۵۴ با قطعه سازی و ساخت قطعات چاپ و بسته بندی شروع به کار کرد تا سال ۱۳۵۸ به علت اینکه کلیه صنعت از کشورهای اروپائی تغذیه می شد این ماشین سازی رشد چندانی نداشت بلکه فقط می توانست خود را سر پا نگه دارد. بعد از انقلاب اسلامی یکی از ارکان انقلاب،انقلاب صنعتی بود و این کارخانه تولیدی مفتخر است که کارهای را انجام داده که در کشور برای اولین بار انجام می شود و باعث شد که در طول جنگ از خروج ارز جلوگیری نماید.

هدف من از انتخاب موضوع ساخت ماشین دایکات (ماشین تیغ زنی)در زمان کنونی علت حرکت اقتصادی و خارج شدن و یک قطبی بودن صادرات نفت به صورت غیر نفتی می باشد.

ساخت این دستگاه خوشبختانه تحولی را در صنایع بسته بندی به وجود آورده است. چنانچه چند دهه قبل نبود این در ایران به وضوح مشخص بود که حتی تعداد این ماشین به تعداد انگشتان یک دست نمی بود و به قیمت های بسیار گزاف خرید و فروش می شد و تولید این ماشین در ایران در مرحله اول کنترل قیمت حتی از سوی بیگانگان ایجاد کرد و در مرحله دوم از وارد کردن این ماشین جلوگیری کرد و در مرحله سوم با تولید انبوه نیاز مصرف کنندگان را بر طرف نمود.

ماشین تولید شده دایکات در ایران تا کنون جایگاه خود را بسیار خوب پیدا کرده است در تحقیقاتی که به عمل آمده نشان داده است که در کارگاهایی که از ماشین استفاده می کردند بسیار راضی بوده اند حتی در کارگاهها شنیده می شد که از نوع خارجی هم بهتر است. جهت تحقیق به چند کارخانه ای که رفته بودم برای عمکرد این ماشین در آنجا می دیدم که بودن این ماشین در صنایع بسته بندی چقدر مهم والزامی است،زیرا بریدن جعبه هایی با فرمهای خاص به غیر از این ماشین امکان پذیر نیست وبه زیبایی هر فرم رابا این ماشن می توان به دقت بالا تیغ زد.

کاربرد بیشتر این دستگاه برای جعبه هایی می باشد که می بایست لمینت شوند. در این کارخانه دستگاه دیگری بنام بیندر(جلد کن اتوماتیک)ساخته می شود که کاربرد آن برای صحافی کتاب می باشد که حتی دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه الزهرا و دانشگاه تهران این دستگاه را خریداری  کرده اند.

در جهان کنونی در صنعت ،صادرات بسته بندی حرف اول را می زند که در چند سال قبل صنایع بسته بندی بسیار ضعیف عمل کرده است. خوشبختانه در چند سال اخیر به این صنعت توجه بیشتری شده است و این کارخانه یکی از پیشگامان این صنعت می باشد که ساخت این ماشین مورد بحث از اولین سازنده های این ماشین در ایران می باشد وجهت ارتقای کیفی فنی این ماشین و رقابت با نوع خارجی آن در این کارخانه بسیار انجام پذیرفته .

فهرست

مقدمه:

فصل اول

۱-تاریخچه بسته بندی در جهان

۲-تاریخچه  بسته بندی در ایران

فصل دوم :

انواع ماشینهای بسته بندی

فصل سوم:

۱-قسمت ثابت دستگاه

۲-قسمت متحرک دستگاه

۳-قسمت ایمنی دستگاه

۴-قطعات جانبی

۵-مونتاژ نهایی

۶-سیستم برق دستگاه

۷-اشکالات فنی دستگاه

فصل چهارم :

سپاسگزاری

گزارش هفتگی

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: بسته بندی , بسته بندی در کارخانه , سایش سازی حرفه و فن , صنایع بسته بندی , کارآموزی بسته بندی , کارآموزی در صنایع بسته بندی , کارخانه , کارخانه سایش سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 197
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

معرفی شرکت و تاریخچه آن

شرکت آرگون صنعت مرکزی در تاریخ ۱/۷/۸۳ با هدف اجرای طرح های تاسیساتی و نیز مشاوره و طراحی در زمینه های سیستم های حرارتی و برودت مرکزی- آبرسانی
قطره ای و نیز فروش تجهیزات مربوطه افتتاح گردید این شرکت دارای امکانات لازم در جهت اجرا و طراحی پروژه های مذکور می باشد.

این شرکت کار خود را با فروش کپسولهای آتش نشانی- سقف های کاذب شروع و با تشکیل چارت پرسنلی شروع به طراحی و مشاوره در زمینه های تاسیساتی نمود و در حال حاضر چندین تاسیساتی- سقف کاذب و نیز آبیاری محوطه در حال اجرا دارد مکان شرکت جهت طراحی در داخل شهر و در زمینه اجرا داخل پروژه به صورت کارگاههای قابل انتقال است.

چارت مدیریت و منابع انسانی

چارت مدیریتی به صورت منابع انسانی موقت کاربریدارد، هئیت مدیره- مدیر عامل- راننده نیروهای فنی «کاردانی تأسیسات و برق و عمران» و حسابدار نیروهای دائم و عملیات های اجرایی شامل حفاری- لوله کشی و … توسط نیروهای موقت انجام می شوند.

فهرست مطالب

آشنایی با مکان کارآموزی

-        معرفی شرکت و تاریخچه آن

-        چارت مدیریت و منابع انسانی خلاصه ای از نحوه عملکرد دستگاههای تاسیساتی

-        خلاصه ای از پروژه های انجام شده در شرکت و مراحل اجرای آن

سیستم آبیاری قطره ای شهرک دانشگاهی دانشگاه آزاد خمین

سیستم حرارت مرکزی ساختمان علوم انسانی دانشگاه آزاد خمین

ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته مدیریت صنعتی

-        بازاریابی و اخذ یک پروژه

-        برنامه ریزی جهت انجام پروژه

-        مدیریت پروژه

آزمون آموخته ها، نتایج و پیشنهادات

-        پروژه های در دست اقدام شرکت

-        فرمهای پیشرفت و پایان دوره

مقدمه

رده بندی براساس نوع اتصال

آشنایی با اصول ایمنی

ایمنی عمومی

ایمنی در جوشکاری

رعایت نکات ایمنی عمومی

شناخت اصول برشکاری

آشنایی با برشکاری و گازهای مورد استفاده

ایمنی در برشکاری

آشنایی با تعاریف جوشکاری و انواع روشهای جوشکاری

تعریف جوشکاری

رده بندی فرآیندهای جوشکاری

تاریخچه جوشکاری

آشنایی با انواع روشهای جوشکاری

جوشکاری قوس الکترود روپوش دار

فرایند جوش زیر پودری

طراحی جوش

عملیات حرارتی مورد نیاز

شناخت انواع دستگاههای جوشکاری و تجهیزات آن

ترانسفورماتورهای جوشکاری

مشخصات جریان برق در جوشکاری

دستگاههای جوشکاری برق

انواع جریان

بررسی عوامل مختلف در جوشکاری

انحراف قوس

طبقه بندی الکترودها از لحاظ جنس فلز

تقسیم بندی الکترودها از لحاظ جنس فلز

ویژگیهای پوششهای کیفی

تقسیم بندی الکترودهای پوششدار براساس ترکیبات شیمیایی روپوش ها

شناسایی الکترودها از طریق حروف با اعداد

آشنایی با انواع فلزات و شناخت مواد مصرفی در جوشکاری

آشنایی با برخی از مواد پایه در جوشکاری

فولادها

نکاتی درباره جوشکاری با الکترود E6010

تقسیم بندی الکترودها از لحاظ جنس مغزی

متداولترین الکترودهای مورد استفاده

نکاتی در مورد نگهداری الکترودها

تنش

پیش گرم کردن

قوانین جلوگیری از پیچیدگی در هنگام جوشکاری قطعات

الکترود تنگستن

آشنایی با نقشه خوانی

علائم جوش در نقشه

نقشه خوانی در جوشکاری

نکاتی درباره برگه های W.P.S و W.P.Q.T و P.Q.R

جوشکاری قوس تنگستنی

جوشکاری قوس فلزی با گاز محافظ

جوشکاری با قوس الکترود تنگستنی

اصول اساسی جوشکاری با قوس الکتریکی در پناه گاز محافظ

انواع جریانهای الکتریکی و اثرات آنها در جوشکاری TIG

تورچهای جوشکاری با گاز محافظ

نازلها

گازهای محافظ

مشخصات گاز هلیم

مشخصات گاز آرگون

نکنیک جوشکاری TIG

آشنایی با سیستم High Frequency

کاربرد سیستم HF

شناخت انواع عیوب جوشکاری و آشنایی با روشهای بازرسی و تست جوش

عیوب جوش

انواع آزمایش جوش

ضمیمه

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در شرکت صنعتی , کارآموزی در شرکت ,
:: بازدید از این مطلب : 261
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

هدف: طراحی شیر دوش اهرمی

پس از موافقت شرکت ، قرار ملاقاتی با آقای مهندس فضل اللهی( مدیر دفتر طراحی) گذاشته و در مورد اجرای پروژه صحبت کردیم.

نظر ایشان بر این بود که ابتدا با اصول کلی و مکانیزم عملکردی شیرهای اهرمی آشنا شوم. بعد از تحقیق و مطالعهء مطالب ، اطلاعات مربوط به سیستم آب پخش کن(پرلاتور)، کارتریج(تنظیم کننده دبی خروجی آب) و سوپاپ را کسب کرده و سپس به بازدید خط تولید رفته و پس از آن در جلسهء دیگری با ایشان شرکت کردم و به خواست آقای فضل الهی قرار شد که در این مدت به طراحی شیر دوش اهرمی بپردازم.

طی روند در ابتدا کار به کندی پیش می رفت ، طرحهای اولیه با سلیقه و خواسته کارفرما و مدل های قبلی کارخانه مطابقت نداشت. بنابر این به اجرای طرحهای متفاوت و ساخت ماکت و مدل پرداخته و ارائهء کار را به صورت سه بعدی انجام دادم.

اصلاحاتی را روی یکی از طرحهای منتخب اجرا کرده و مورد تائید قرار گرفت.

معرفی شرکت تولیدیشیرآلات بهداشتی شیبه

شرکت تولیدی شیرآلات بهداشتی شیبه با بیش از چهل سال یعنی نزدیک به نیم قرن فعالیت تولیدی و تجربه درخشان بزرگترین تولید کننده شیرآلات بهداشتی در کشور به شمار می آید و جایگاهی بسیار عظیم در بازارهای داخلی و خارجی دارد.شیبه با بهره گیری از دانش فنی روز و کنترل و نظارت دقیق بر کیفیت تولیدات خود و با استفاده از کارشناسان با تجربه و کارآزموده توانسته استدر بالاترین سطح استانداردهای بین المللی حضوری فعال داشته باشد.

فهرست

ـ پیشگفتار…………………………………………………………………………………………………….۱

ـ هدف……………………………………………………………………………………………………..۲

- معرفی محل گذراندن پروژه…………………………………………………………………….۳

- روند خط تولید………………………………………………………………………………………….۵

   .قالب سازی………………………………………………………………………………………….۵

   .ریخته گری و ماهیچه سازی………………………………………………………………………۷

   .پرداختکاری…………………………………………………………………………………………….۱۰

   .آبکاری………………………………………………………………………………………………….۱۲

   .کوتینگ………………………………………………………………………………………………….۱۶

   .مونتاژ…………………………………………………………………………………………………..۱۷

-فلوچارت تبدیل مواد به محصول در کارخانه…………………………………………………..۱۸

- ریخته گری مس و برنج……………………………………………………………………………۱۹

   .مشخصات عمومی ذوب…………………………………………………………………………۱۹

   .مواد شارژ و آماده کردن……………………………………………………………………….۲۰

   .کوره های ذوب…………………………………………………………………………………….۲۱

   .تاثیر ناخالصی ها……………………………………………………………………………………۲۲

-آلیاژ های مس………………………………………………………………………………………۲۳

   .آلیاژهای مس-روی(برنج)……………………………………………………………………۲۴

   .آلیاژهای ریختگی برنج…………………………………………………………………………….۲۴

   .تهیه و تولید برنج ریختگی………………………………………………………………………..۲۵

   .قالبها…………………………………………………………………………………………………….۲۷

لیست محصولات تولیدی شرکت………………………………………………………………….۳۰

-مبحث اقتصادی……………………………………………………………………………………….۳۲

-آنالیز نمونه ای از محصولات کارخانه…………………………………………………………۳۳

-مشخصات استاندارد نمونه بررسی شده……………………………………………………….۳۸

-اصطلاحات و تعاریف………………………………………………………………………………….۴۰

-استانداردهای مربوط به ویژگیهای ساخت…………………………………………………….۴۲

-استانداردهای مربوط به اجزای شیر…………………………………………………………….۴۴

-استانداردهای نشانه گذاری………………………………………………………………………..۴۶

-اتودها………………………………………………………………………………………………………۴۷

-اتود طرح نهایی…………………………………………………………………………………………۸۳

-نقشه سه نمای بدنه………………………………………………………………………………….۸۴

-نقشه سه نمای دسته اهرم………………………………………………………………………..۸۵

-نقشه انفجاری……………………………………………………………………………………………۸۶

-فلوچارت مونتاژ…………………………………………………………………………………………۸۷

- جدول زمانبندی……………………………………………………………………………………….۸۸

- تصویرماکت……………………………………………………………………………………………..۸۹

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی شیرآلات , شیرآلات بهداشتی , کارآموزی در شرکت شیرآلات ,
:: بازدید از این مطلب : 237
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

ساختمان فلزی

منظور از ساختمان فلزی ساختمانی است که ستون ها و تیرهای اصلی آن از پروفیل های مختلف فلزی بوده و بار سقف ها و دیوارها و جدا کننده ها(پارتیشنها) بوسیله تیرهای اصلی به ستون منتقل شده و به وسیله ستون ها به زمین منتقل گردد.

مزایا و معایب ساختمان های فلزی

۱- اجرا این نوع ساختمان ها خیلی سریع پیشرفت می نماید.

۲- ستون ها و قطعات باربر ساختمان های فلزی فضای کمتری را اشغال می نماید و این خود باعث به وجود آمدن سطح مفید زیادتر در ساختمان های فلزی می گردد در صورتی که برای ساختمان های بتونی مرتفع ناچار به ایجاد ستونها و دیوارهای قطور
می باشیم.

۳- ساخت قطعات ساختمان های فلزی در خارج از محوطه کارگاه ممکن است و این خود از لحاظ دقت و کیفیت و اقتصاد بسیار خوب است.

۴- برخلاف ساختمان های بتنی ساختن ساختمان های فلزی کمتر تابع آب و هوا و عوامل جوی می باشد.

۵- امکان تقویت ساختمان بعد از اتمام کار و بالاخره نزدیک بودن فرضیات با عمل در ساختمان های فلزی از مزایای آن می باشد.

۶- این ساختمان ها در مقابل آتش سوزی بسیار ضعیف بوده و با کوچکترین حریقی که در کنار ستون ها ایجاد شود فوری فولاد گداخته شده و در مقابل بار وارده کمانش نموده، ممان های موجود در قطعات افزایش یافته و ساختمان مزاب می شود.

۷- ساختمان های فلزی در مقابل عوامل جوی و خورندگی بسیار ضعیف بوده و به همین علت دارای عمر کوتاهتری ی باشند.

۸- به علت نازکی دیوارها ساختمان فلزی در مقابل حرارت و صورت عایق نیست.

پی سازی در ساختمان های فلزی

در ساختمان های فلزی بیشتر از پی نقطه ای استفاده می کنند.

مشخصات پی های نقطه ای:

پی های نقطه ای برای ساختمان هایی که بار آن به طور متمرکز به زمین منتقل می شود ساخته می گردد لایه های پی های تکی یا نقطه ای عبارتند از:

۱- زمین مناسب

۲- بتن مگر

۳- میله گردهای کف پی

۴- بتون اصلی

۵- صفحه زیرستون یا میله گردهای ریشه

اغلب پی های نقطه ای را با بتن مسطح می ساند و ابعاد آن نیز توسط مهندس محاسب تعیین می گردد.

لازم به ذکر است که بتن مسطح بتنی است که داخل آن از میله گردهای آجدار یا ساده استفاده شده است.

۱- زمین مناسب

زمینی برای پی سازی مناسب است که قدرت مجاز آن تاب تحمل وزن ساختمان را داشته باشد.

این قدرت مجاز در ساختمان های بزرگ به وسیله آزمایشگاه مکانیک خاک و در ساختمان های کوچک به وسیله آزمایشات محلی تعیین می گردد.

نکته قابل توجه این است که در موقع پی سازی باید سطح زیر پی کاملاً صاف و تقریباً تراز بوده و عاری از هر نوع عوامل خارجی باشد. همچنین پی سازی باید مستقیماً از روی خاک طبیعی شروع شود.

فهرست مطالب

عنوان…………………………………………………………………………………………. صفحه

 

ساختمان فلزی………………………………………………………………………………… ۲

مزایا و معایب ساختمان های فلزی ……………………………………………………. ۲

پی سازی در ساختمان های فلزی …………………………………………………….. ۳

مشخصات پی های نقطه ای …………………………………………………………….. ۳

۱- زمین مناسب …………………………………………………………………………….. ۴

۲- بتن مگر ……………………………………………………………………………………. ۴

۳- میله گردهای کف پی ………………………………………………………………… ۵

قالب بندی، کفراژ …………………………………………………………………………… ۸

۴- بتن اصلی ………………………………………………………………………………… ۱۰

۵- صفحه زیرستون ……………………………………………………………………….. ۱۲

شناژ ……………………………………………………………………………………………. ۱۶

لایه های شناژ ………………………………………………………………………………. ۱۶

قفسه شناژ ……………………………………………………………………………………. ۱۶

ستون ها  ……………………………………………………………………………………… ۱۷

اتصال ستون به صفحه زیر ستون ……………………………………………………… ۱۸

لچکی یا ورق پشت بند ………………………………………………………………….. ۲۰

جوش ………………………………………………………………………………………….. ۲۰

تسمه های اتصال ………………………………………………………………………….. ۲۲

صفحه های تقویتی ………………………………………………………………………… ۲۲

تقلیل ضخامت ستون ……………………………………………………………………… ۲۳

ورق بست ……………………………………………………………………………………. ۲۴

پل ها یا تیرهای اصلی …………………………………………………………………… ۲۵

نحوه تقویت پلها …………………………………………………………………………… ۲۸

تیرچه ………………………………………………………………………………………….. ۲۹

بادبند …………………………………………………………………………………………… ۳۱

طاق ضربی …………………………………………………………………………………… ۳۲

میله  مهار …………………………………………………………………………………….. ۳۴

تیرهای لانه زنبوری ……………………………………………………………………….. ۳۴

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: ساختمان فلزی , کارآموزی در ساختمان فلزی ,
:: بازدید از این مطلب : 226
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

1-1 محاسن سازه های اسکلت فلزی:

۱-استحکام و خواص خوب مکانیکی و مقاومت بالای فولاد در کشش و فشار

۲-به علت تولید فولاد در کارخانه و شرایط بهتر کنترل کیفیت آن ازبتن و سایر مصالح بنایی مناسب تر از کار در می آید.

۳-امکان توسعه سازه

۴-اتصال چند قطعه به یکدیگر

۵-امکان پیش ساخته کردن قطعات

۶-سرعت نصب و اشغال فضای کمتر

۷-هزینه کمتر و قابلیت کاربرد در ارتفاع زیاد

 

۲-۲ معایب سازه های اسکلت فلزی:

۱-زنگ زدگی در برابر رطوبت هوا

۲-به کارگیری دقت لازم و کافی در ایجاد اتصالات مناسب و با کیفیت جوشکاری خوب

۲-۱ طریقه پیاده کردن نقشه:

قبل از پیاده کردن نقشه روی زمین، اگر زمین ناهموار بود یا دارای گیاهان و درختان باشد باید نقاط مرتفع ناترازی که مورد نظر است برداشته شده و محوطه ازکلیه گیاهان و ریشه ها پاک گردد.

پس از مشخص شدن محل ساختمان و تهیه نقشه آن، اولین مرحله از کار اجرایی پیاده کردن نقشه است.

معمولاً نقشه را با توجه و برداشت از پلان پی کنی پیاده می نماید. برای پیاده کردن نقشه حداقل می بایست یکی از اضلاع ساختمان و امتداد آن را نسبت به امتداد موجود در منطقه نظیر بر خیابان، رودخانه، ابنیه قدیمی و … مشخص نمود. با پیاده کردن یک ضلع ساختمان و با توجه به امتداد تعیین شده، ابتدا و انتهای آن میخ کوبی می شود. در نتیجه طول  یا عرض ساختمان مشخص می گردد.

فهرست مطالب

عنوان                                                                                صفحه                                                         

فصل اول :ساختمان های اسکلت فلزی

۱-۱محاسن سازه های اسکلت فلزی …………………………………………………… ۲

۱-۲معایب سازه های اسکلت فلزی……………………………………………………. ۲

 

فصل دوم :پیاده کردن نقشه

۲-۱طریقه پیاده کردن نقشه ……………………………………………………… ۴

۲-۲رپر……………………………………………………………………………… ۴

 

فصل سوم :گودبرداری پی کنی وپی سازی

۳-۱گودبرداری ……………………………………………………………………… ۷

۳-۱-۱گودبرداری درزمین های نامحدود………………………………………………… ۷

۳-۱-۲گودبرداری در زمین های محدود ………………………………………………… ۷

۳-۲شمع بندی بدنه های گود …………………………………………………………. ۸

۳-۳پی کنی ……………………………………………………………………. ۸

۳-۴پی وپی سازی ………………………………………………………………. ۱۱

۳-۵مراحل اجرایی ساخت فنداسیون ساختمانهای اسکلت فلز ی ……………………….. ۱۱

۳-۵-۱نکات اجرایی زیرسازی پی ………………………………………………… ۱۱

۳-۵-۲نکات اجرایی بتن مگر ………………………………………………….. ۱۲

فصل چهارم :جزئیات ونکات اجرایی بتن

۴-۱تعریف بتن …………………………………………………………………… ۱۴

۴-۲انواع سیمان پرتلند …………………………………………………………. ۱۴

۴-۳حمل وانبار کردن سیمان ……………………………………………………….. ۱۵

۴-۴آماده سازی بتن وبتن ریزی …………………………………………………….. ۱۶

۴-۵اختلاط وانتقال بتن…………………………………………………………….. ۱۸

۴-۶بتن ریزی ……………………………………………………………………. ۱۸

۴-۷متراکم کردن بتن …………………………………………………………….. ۱۸

۴-۸معایب وجودهوا در بتن ………………………………………………………. ۱۹

۴-۹عمل آوردن بتن ……………………………………………………………. ۲۰

۴-۱۰مدت عمل آوری بتن  …………………………………………………….. ۲۰

۴-۱۱بتن ریزی در هوای گرم …………………………………………………. ۲۰

۴-۱۲بتن ریزی درهوای سرد ………………………………………………….. ۲۱

 

فصل پنجم:جزئیات ونکات اجرایی فولاددربتن

۵-۱علل مصرف فولاددربتن …………………………………………………….. ۲۳

۵-۲ انواع فولادهای مصرفی……………………………………………………. ۲۳

۵-۳ فرم های رایج کاربرد میلگرد در بتن…………………………………………. ۲۳

۵-۴ حفاظت و انبار کردن میلگردهای فلزی………………………………………. ۲۴

۵-۵- حداکثر قطر زنگ زدگی میلگردها…………………………………………… ۲۴

 

۵-۶ استاندارد خم قلاب انتهای میلگرد ……………………………………………… ۲۴

 

فصل ششم: قالب بندی و انواع آن

۶-۱ قالب بندی……………………………………………………………………….. ۲۶

۶-۲ انواع قالب ………………………………………………………………………. ۲۶

۶-۲-۱ قالب آجری…………………………………………………………………….. ۲۶

۶-۲-۲ قالب چوبی ……………………………………………………………………. ۲۶

اجزای قالب های چوبی……………………………………………………………………۲۷

۶-۲-۳ قالب فلزی………………………………………………………………………. ۲۷

۶-۳ باز کردن قالب …………………………………………………………………….. ۲۹

 

فصل هفتم: چگونگی اجرا و نصب پیچ های مهاری (بولت) و صفحه کف ستون

۷-۱ دلایل استفاده از صفحه کف ستون و بولت …………………………………………… ۳۲

۷-۲ روش نصب پیچ های مهاری در موقع بتن ریزی………………………………………. ۳۲

۷-۳ محافظت کف ستون ها و پیچ های مهاری ……………………………………………. ۳۲

۷-۴ روش نصب نبشی بر روی بیس پلیت ها برای استقرار ستون …………………………… ۳۴

 

فصل هشتم: ستون های فلزی

۸-۱ ستون…………………………………………………………………………….. ۳۷

۸-۲ تقسیم ستونها از لحاظ شکل ظاهری ………………………………………………… ۳۷

۸-۳ رایج ترین اتصال ها برای ساخت ستون …………………………………………….. ۳۷

۸-۴ طویل کردن ستون ………………………………………………………………… ۳۸

 

فصل نهم:  تیرها و تیرهای لانه زنبوری

۹-۱ شاهتیرها ( پل ها)………………………………………………………………… ۴۱

۹-۲ تیرهای لانه زنبوری………………………………………………………………. ۴۲

۹-۲-۱ روش های مختلف برش تیرآهن ……………………………………………….. ۴۲

۹-۲-۲روش های ساخت تیر لانه زنبوری و تقویت آن …………………………………. ۴۲

۹-۲-۳ محاسن تیر لانه زنبوری ………………………………………………………. ۴۳

۹-۲-۴ معایب تیر لانه زنبوری ……………………………………………………….. ۴۳

 

فصل دهم: اتصالات در ساختمان های اسکلت فلزی

۱۰-۱ اتصال ساده ……………………………………………………………… ۴۵

۱۰-۱-۱ اتصال ساده با نبشی نشیمن انعطاف پذیر………………………….. ۴۵

۱۰-۱-۲ اتصال ساده با نبشی نشیمن تقویت شده………………………………….. ۴۵

۱۰-۱-۳ اتصال ساده با نبشی جان  ………………………………………………… ۴۶

۱۰-۲ اتصال صلب تیر………………………………………………………………. ۴۶

 

فصل یازدهم: سقف تیرچه و بلوک

۱۱-۱ مزایای سقف تیرچه و بلوک در مقایسه با سقف تیرآهن-طاق ضربی و دال بتنی یکپارچه    ۵۰

۱۱-۲ محدودیت های اجرایی سقف تیرچه و بلوک…………………………………………….. ۵۰

۱۱-۳ اجزای اصلی سقف تیرچه و بلوک …………………………………………………….. ۵۱

۱۱-۳-۱ اجزای تشکیل دهنده خرپای تیرچه…………………………………………………….. ۵۱

۱۱-۳-۲ بلوک………………………………………………………………………………. ۵۳

۱۱-۳-۳ میلگردهای افت و حرارتی …………………………………………………………… ۵۴

۱۱-۳-۴ تکیه گاه های موقت اجزایی…………………………………………………………. ۵۴

۱۱-۳-۵ کلاف میانی …………………………………………………… ۵۵

۱۱-۳-۶ میلگردهای ممان منفی …………………………………………………………………….. ۵۶

ضمیمه……………………………………………………………………………………………. ۵۸

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: اسکلت فلزی , ساختمان های اسکلت فلزی , کارآموزی ساختمان , کارآموزی ساختمان اسکلت فلزی ,
:: بازدید از این مطلب : 234
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

وظایف و تشکیلات شرکتهای پیمانکاری

بطورخلاصه شرکتهای پیمانکاری به شرکتهایی گفته میشودکه عهده داراجرای‌کاری  از سازمانی شخصی و خلاصه منبعی با قیمتهای معینی می گردد . و انجام اجرای عملیات آنرا بعهده می گیرد . و این شرکتها می تواند در ملکیت یک و یا چند نفر باشد که به یکی از صورتهای تشکیل شرکت مانند شرکت سهامی ، شرکت با مسئولیت محدود ، شرکت تضامنی ، شرکت مختلط غیر سهامی ، شرکت مختلط سهامی ، شرکت نسبی و یا شرکت تعاونی بوجود می آید . به هر ترتیب پس از تشکیل شرکت یک نفر از سهام داران به عنوان مدیر عامل شرکت انتخاب می گردد و وکلیه وظایف اداره امور شرکت و مدیریت اجرایی پروژه را عهده دار خواهد بود .

با توجه به وظایفی برای مدیریت عامل شرکت وجود دارد لازم است که از امور تجارت – حقوق ـ مالی ـ روابط کارکری و امور مهندسی و تولیدی و  خلاصه مدیریت اطلاع کافی داشته باشد . و بتواند در شرایط مختلف روشهای مناسب برای اجرا و  پیشبرد کارها انتخاب نماید . و در کارهای برآورد ، برنامه ریزی ها و خرید و تدارکات و سازمان دهی و کنترل کارها وارد به امور و آگاهی کامل داشته باشد .

وظایف و تشکیلات شرکتهای پیمانکاری
تعریف شرکت پیمانکار وگروه شرکتهای پیمانکاری

تقسیم بندی کارهای پیمانکاری :

رشته ابنیه :
شناخت از مسائل اولیه کارگاه

تیرچه :

تیرچه پیش ساخته خرپایی از اجزاء زیر تشکیل می شود.

بلوک :
میلگردهای  افت حرارت

میلگرد ممان منفی

حمل ونقل وانبار کردن تیرچه :
اجرای سقفهای تیرچه وبلوک

تعبیه سوراخ درسقف

سقف های طره ای ( کنسول )

جزئیات بتن پوششی  سقف تیرچه  بلوک

بتن :

سیمان :
نسبت اختلاط اجزاء بتن
قرنیز

اندود گچ و خاک :

نشانه گذاری یا اجرای کرم بندی :

شمشه گیری :

عایق کاری :

موزاییک کاری :

کرم گذاری بوسیله موزاییک :

کرم گذاری متقابل و گونیا سازی :

فرش کردن موزاییک به کمک ریسمانکار:

محوطه سازی :

جان پناه پشت بام:

کاشی کاری :

سنگ کاری

نصب درب پنجره :

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 216
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

فصل اول :

شرح وظایف دفاتر مهندسی

دفتر مهندسی چیست؟ به شخص یا اشخاص حقیقی دارنده پروانه اشتغال مهندسی است و امتیاز آن قابل واگذاری نیست یا (محل انجام اقدامات مهندسی ساختمان)

مهندس ناظر پایه ۱ و ۲ و ۳ کیست : به منظور تعیین حدود صلاحیت کاردانها و دیپلمهای فنی و معماران تجربی دارای پروانه اشتغال به کار فعالیتهای فنی در ساختمان بر پیچیدگی عوامل و حجم کار ساختمانها به سه گروه ۱ و ۲ و ۳ تقسیم بندی شده اند.

چگونگی تشکیل دفاتر : شرکای دفتر مهندسی ساختمان باید دارای مشارکت نامه رسمی ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی و نظام نامه داخلی برای انجام امور دفتر بوده و به طور مشترک و با دو بین مشترک در اداره امور دفتر و هماهنگی در ارائه تمام خدمات مهندسی طراحی رشته های ساختمان که در مشارکت نامه نیز مفید می شود اقدام به تأسیس دفتر نموده و از بین شرکای تمام وقت خود یک نفر را به عنوان مسؤول دفتر معرفی نمایند.

ضرائب هر دفتر : ۵ تا ۲۰ درصد حق النظارت به سهمیه دفتر تعلق می گیرد با توجه به کسرت دفاتر مهندسی ضرائب آنها از لحاظ سهمیه بندی حق النظارت فرق می کند.

تعرفه حق الزحمه دفاتر مهندسی و مهندسین ناظر : از آنجایی که حق الزحمه خدمات مهندسی ساختمان در بخش طراحی و نظارت در چهار رشته (عمران، تأسیسات، مکانیکی و تأسیسات برقی و معماری) به صورت درصدی از هزینه ساخت و ساز ساختمان تعیین می گردد.

جایگاه نظام مهندسی ساختمان : با توجه به اهمیت ساختمان سازی و صرف هزینه های زیاد جهت احداق ساختمانها و همچنین مصرف منابع ملی از جمله آهن و سیمان در احداث ساختمانها و در صورت تخریب یا خسارت ساختمان در برابر زلزله یا حوادث دیگر ضررهای هنگفتی به منابع ملی وارد می شود لذا به تمهیدات دولت اجرای ساختمانها در سطح کشور باید تحت نظارت ناظری مجاز سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام شود.

وظیفه نظام مهندسی : الف) انتخاب اعضای هیأت مدیره ب) استماع گزارش عملکرد سالیانه هیأت مدیره و اعلام نظر نسبت به آن ج) بررسی و تصویب ترازنامه سالانه سازمان استان و بودجه پیشنهادی هیأت مدیره د) تعیین و تصویب حق ورودیه و حق عضویت سالانه اعضاء و سایر منابع درآمد برای سازمان بر اساس پیشنهادات هیأت مدیره ح) بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به سایر اموری که طبق قوانین و آیین نامه های مربوط به عهدة سازمان استان و در صلاحیت مجمع عمومی می باشد.

ارتباط دفاتر با نظام مهندسی : دفاتر مهندسی طراحی و طراحان حقوق ساختمان مکلفند اسناد و مدارک فنی، نقشه ها و قراردادهای منعقد با صاحب کاران را به سازمان استان تسلیم نماید و سازمان استان موظف است به نظارت بر حسن انجام خدمات دفاتر مهندسی طراحی ساختمان و طراحان حقوقی ساختمان است. امان این نظارت از مسئولیت طراحان نمی کاهد.

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی دفاتر مهندسی , کارآموزی مهندسی ,
:: بازدید از این مطلب : 261
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مـقـدمـه

محل کارآموزی در شهر اصفهان بوده و کارگاهی کـه در آنجا مشغول بـه گـذرانـدن دوره ی کـارآمـوزی بـودیم از عملیات خاک برداری از یک خرابه را شامل تا اجرای سقف اول بطول انجامید.

دستورالعملهای حفاظتی و ایمنی کارگاه های ساختمانی

اجرای کـارهـای ساختمانی شـامـل مراحـل متعددی است که ضمن آن افراد با ماشین آلات ساختمانی، ابزار و مصالح گوناگون سروکار دارند . این روابط ویژگی ها امکان وقـوع حوادث را بـرای نیروی انسـانی را افـزایش می دهـنـد . محـافظت از افراد انسانی در قبال حوادث نـاشـی از کـار از اهمیت ویژه ای برخوردار اسـت . از این رو بـاید ابـزار و ماشین آلات بـه طور مستمر مورد بازرسی کامل قرار گـرفـتـه و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل شود . در بکار گیری ماشین ها نیز باید از افراد با تجربه استفاده شود . برای تامین ایمنی کارگاه هـای ساختمانی بـاید همه ی کـارهـا بـا دقت و برنامه ریزی دقیق انجام گیرند. در ضمن باید دقت داشته باشیم و کـه هنگام کار یا تخلیه ی مصالح مزاحمتی برای همسایگان و سایرین ایجاد نشود. همچنین از انجام کارهای پر سر و صدا در شب خودداری شود . در صورتی که لازم است کاری در شب انجام شود باید قبلا اجازه ی شهرداری و مقامات مسئول کسب شـود .

آشنایی کلی با مکان کار آموزی

مکان کـار آمـوزی یک خرابه می باشد . پروژه اجرای یک سازه آپارتمانی چهار طبقه بیست وچهار واحدی با سیستم اسکلت فلزی مـورد نـظـر اسـت .

ابعاد زمین ۳۲ در ۶۰ متر بوده کـه تقریبا ۳/۲ (%۶۰) آن زیربنای ساختمان مورده نظر ما را شـامـل مـی شـود :

اینک مـا در مرحله پاک سازی خرابه می باشیم لذا ابتدا مراحلی را کـه قبل از پاک سازی بـاید بگذرانیم ذیلاً  ذکـر می نماییم :

ابـتدا کارفرما موظف است بـرای انجام مراحل قانونی و کسب مجوز پاک سازی بـه شهرداری و دیگر مراجع ذیربط مراجعه کند .

پس از انجام مراحل قانونی و کسب مجوز پاک سازی کارفرما موظف بـدادن تعهـدی مبنی بـر عدم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش بـرای همسایگان و عـدم ایجاد سد معبر در خیابان به هنگام ساخت و پاک سازی می باشد . در ضمن کار فرما موظف به تعهد مبنی بر جلو گیری از تخریب و صدمه به ساختمان های مجاور هنگام پاک سازی و سـاخت و سـاز می باشد .

پس از انجام مراحل بالا و گـرفتن مجوز پاک سازی با اجازه مهندس ناظر و با احتیاط کامل و ارئه تمهیداتی خاص در هنگـام پاک سازی جهت جلو گیری از آسیب بـه ساختمانهای مجاور شروع بـه پاک سازی خرابه می نماییم.

پس از اخذ مجوز پاک سازی از شهرداری و قبل از پاک سازی خرابه باید سـازمانهای مربوطه از قبیل سازمانآب برق گـاز … را در امور کار قرار  داده و هماهنگی هـای لازم را بعمل آوریم و نسبت به نصب آنها اقدام نماییم .

فـهـرسـت مـطـالـب

مقدمه

دستورالعمل های حفاظتی و ایمنی کارگاه ها

آشنایی کلی با مکان کارآموزی

پاک سازی خرابه

گودبرداری

پیاده کردن نقشه

بتون مگر

قالب بندی فونداسیون و شمع بندی

آرماتوربندی

علت استفاده و فولاد و میل گرد در ساختمان ها و پی

نحوه آرماتوربندی

خم کردن آرماتور

بتون ریزی فونداسیون

مخلوط کردن بتون

نحوه درست کردن ستون های فلزی با ورق

اتصال ستون ها به فونداسیون

تراز کردن ستون های عمودی با ستون های افقی

عایق کاری تیر ورق ها

ساخت تیرچه طبقات

سقف

کشیدن دیوار بیست و دو سانتی متری

کشیدن تیغه های ده سانتی متری

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی عملیات خاک برداری , اجرای فنداسیون , نصب صفحات زیر ستون ,
:: بازدید از این مطلب : 208
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

شناخت از مسائل اولیه کارگاه

بطور کلی در هر کارگاه ساختمانی بررسی نکاتی چند قبل از شروع هر گونه عملیات لازم و ضروریست و این بررسی به پیشرفت بعدی کار و در نتیجه پایین آوردن هزینه طرح کمک خواهد کرد .

اصولا بررسی مقدماتی یک کارگاه قبل از هرگونه عملیات اجرائی دارای اهمیت زیادیست . این بررسی را می توان به مراحل مختلف زیر تقسیم کرد :

۱)    مرحله اول : شناخت پروژه و مسائل مربوط به آن

شناخت پروژه و بررسی مسائل و مشکلات مربوطه با توجه به اطلاعات مقدماتی از جمله مسائل اساسی در شروع یک کارگاه بحساب می آید و بدین منظور نکاتی چند که در ذیل یادآور می شویم را بایستی مورد توجه قرار داد .

الف) دسترسی ها ـ بررسی و  مشخص نمودن چگونگی دسترسیهای لازم به کارگاه با توجه به موقعیت خواص زمین مورد نظر و امکانات دسترسیهای مربوطه و خیابانهای اطراف ، راههای وصولی به کارگاه ، امکان استفاده از راههای موجود و ایجاد راههای جدید موقتی در صورت لزوم .

ب)‌بررسی موقعیت طبیعی و جغرافیایی و واقلیمی .

بررسی فصول و زمانهای کار ، در نظر گرفتن مدت زمان یخبندان ، بارانی ، طوفانی و همچنین روزهای بسیارگرم ، معتدل ، بررسی عوارض طبیعی زمین از قبیل کوه ، تپه ، سنگ ،‌باتلاق و مرداب و نظایر آن و بررسی چگونگی برخورد با موارد و مسائل مذکور . ج) بررسی طرق مختلف تدارکات مصالح نیاز کارگاه این مرحله می بایستی با توجه به نوع ساختمان و نیازهای آن از نظر مصالح ، از قبیل شن و ماسه ، سیمان ، آب ، چوب، تخته داربست ، میخ ، سیم ، آجر ، آهن ، میلگرد و غیره بررسی شود . ضمنا بررسی چگونگی تامین برق کارگاه و احیانا مولد برق و همچنین تامین آب مورد نیاز و منابع ذخیره آب ، پیش بینی و  تدارک انبارهای لازم برای مصالح مختلف ، احداث ساختمان برای دفتر کارگاه و  محلهای استراحت افراد کارگاه .

۲)    مرحله دوم : تدوین برنامه اجرایی و تدارکاتی کارگاه

با توجه به مطالعات و بررسیهای انجام شده در مرحله اول و با در نظر گرفتن امکانات اجرایی ، مدت زمان اجراء پروژه و مشکلات و مسائل مربوطه به آن می بایستی برنامه دقیق ـ کامل و منظمی تهیه گردد .

و در این برنامه جزئیات تحوه اجراء کار و مراحل مختلف زمانبندی آن چگونگی تدارکات کارگاه ، میزان ذخیره سازی و انبارهای مورد نیاز جهت انواع مصالح و کالاهای برآورده شده و تجهیزات و لوازمات ضروری کارگاه می بایستی در نظر گرفته شود .

۳) مرحله سوم : آماده سازی محل کار

پس از تدوین برنامه اجرایی و تدارکاتی کارگاه ، جهت شروع اجرای پروژه و  قبل از اجرای هرگونه عملیات می بایستی محل کارگاه با توجه به نیازها آماده سازی شود.

پس از بررسی های لازم در مورد محلی که برای اجرا پروژه با توجه به موقعیت خاص آن در نظر گرفته شده است بایستی عوارض آن جهت راه اندازی و نصب و بهره برداری از تجهیزات و انبارها و ساختمان های مورد نیاز برطرف گردد و در این رابطه چنانچه محوطه دارای گیاهان و خاک و خاشاک و پستی و بلندی و نظایر آن باشد که امکان تحرکهای لازم جهت جابه جایی را سلب نموده و یا موجب نارسائیهای دیگری از این قبیل گردد را برطرف نمود .

در شروع میبایستی محل مورد نظر بوسیله ماشین آلات لازم از قبیل بولدوزر و گریدر تسطیح و پاکسازی و آماده گردد . و در بعضی مواقع با در نظر گرفتن طرح پروژه و با توجه به مطالعات مقدماتی انجام شده توسط مشاور محوطه کارگاه میبایستی با مصالح سنگی مناسب خاکریز شود . و در مواردی نیز در صورتیکه محل پروژه در دامنه کوهها و تپه ها قرار داشته باشد می بایستی خاکبرداری و خاک ریزی های لازم نیز انجام شود .

در تمامی موارد فوق بررسی و ومطالعه دقیق موقعیت محل کارگاه و وموقعیت محل احداث پروژه ضروریست و بایستی سعی شود که در انتخاب محل و استقرار تجهیزات مختلف کارگاه بهترین موقعیت تعیین گردد تا پس از شروع راه اندازی کارگاه اختلالی در روند عادی کارگاه ایجاد نگردد و از طرفی نیز دسترسی به نقاط مختلف کارگاه را امکانپذیر نماید .

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی پیمانکاری , کارآموزی در شرکت پیمانکاری ,
:: بازدید از این مطلب : 265
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مقدمه:

دانشجویان رشته عمران درطول دوره ی تحصیلی بامباحث تئوری آشنا می شوند وتا حدودی با مسائل مختلف ساختمان سازی آشنا میشوند ولی باز نیاز به کسب تجربه دارند وکسب این تجربه میسرنیست مگر انکه دانشجویان درسر کارمطالبی راکه در کتابها خوانده اند لمس کرده  وبا چشم خود طریقه انجام کارها راببینند وبه همین دلیل واحدی رابه  همین امر اختصاص داده اند که این واحدجزو مهمترین واحدهای این دوره می باشد.

فصل اول
بررسی بخشهای مرتبط بابخش علمی کارآموزی:

اولین نیازطبیعی انسان غذا می باشد زیرا انسان بدون خوراک قادربه ادامه  حیات نیست .دومین نیازانسان مسکن می باشد ومکانی که در ان زندگی میکند وفرزندانش را بزگ میکند ودر ان به زندگی ادامه می دهد.

مسکن تنها به ساختمان مسکونی ختم نمیشود بلکه شامل ساختمانهای اموزشی ودرمانی واداری نیز میباشد.به همین دلیل تمام ارگانها ونهادها نیازمبرم به ساختمان دارند.

در تاسیس یک ساختمان نیازبه همکاری مهندس عمران ومعماروتکنسین

ساختمان وحتی مهندس برق وتاسیسات نیز میباشد به همین دلیل رشته عمران مرتبط با تمام رشته هامیباشد.
بررسی آموخته ها وپیشنهادات:

اصولا کارهایی راکه برای احداث یک ساختمان صورت میگیرد بسیار گسترده میباشد وبه علت محدود بودن زمان کارآموزی نمیتوان تمام کارهای انجام شده رادید و از نزدیک لمس کرد.در این مجموعه سعی شده است تاحدودی به بیان مراحل مختلف اجراازقبیل تخریب وآماده سازی زمین وتجهیزکارگاه وساخت و اجرای بتن وقالب بندیوآرماتوربندی واجرای سقف تیرچه بلوک پرداخته  شود.

فصل دوم
تخریب:

زمین احداث این منزل مسکونی یک زمین صاف وهموارشده نبود بلکه یک ساختمان فرسوده وکلنگی بود که باید تخریب میشد.

تخریب این ساختمان در دومرحله صورت گرفت که ابتدا سقف ان توسط کارگران تخریب شداما دیوارها وکف ان توسط لودرتخریب گردید وپس ازآن اقدام به خروج همه نخاله ها از محل کارگاه شد.

قبل از این مرحله اقدام به بریدن همه تیراهنهای سقف توسط هوا برش شد و همه درب وپنجره ها و تمام کابینتها وشیرآلات ولوله های آب از محل کارگاه خارج شد.

دو حلقه چاه نیزدرمحل وجود داشت که با شفته آهک وقلوه سنگ پر شد.
رعایت اصول ایمنی در تخریب:

قبل از هر چیز باید روش تخریب مشخص شود و کار برای عوامل اجرایی شرح داده شود. تخریب در معابر عمومی باید درمحوطه ای محصور با نرده های حفاظتی به ارتفاع دو متری انجام شود.

کلیه کارگران میبایست مجهزبه کلاه ایمنی باشند ودر ساعات غیر کاری به هیچ عنوان نباید اقدام به برداشتن حصار کرد.

تمامی راههای عبورومرور افراد غیر مسؤل به کارگاه باید مسدود شود.

به هیچ عنوان نباید مسیر ریزش آوار به عنوان مسیراصلی انتخاب شود ودر هنگام عملیات تخریب از اب برای ته نشین کردن غبار در محیط جلو گیری  شود.

فهرست مطالب

عنوان……. صفحه

مقدمه: ۱

فصل اول. ۲

بررسی بخشهای مرتبط بابخش علمی کارآموزی: ۲

بررسی آموخته ها وپیشنهادات: ۲

فصل دوم ۳

تخریب: ۳

رعایت اصول ایمنی در تخریب: ۳

فصل سوم ۵

تجهیز کارگاه: ۵

انبارکردن سیمان: ۵

پیاده کردن نقشه: ۶

پی کنی  : ۸

کرسی چینی: ۹

نحوه کرسی چینی یا ساخت پی سنگی: ۹

فصل چهارم ۱۱

قالب بندی: ۱۱

انواع قالب از لحاظ جنس: ۱۲

قالب چوبی: ۱۲

مهمترین دلایل استفاده از قالب چوبی عبارتند از: ۱۲

فصل پنجم. ۱۳

آرماتوربندی: ۱۳

هدف از بکار بردن فولاد در قطعات بتنی: ۱۳

انواع ارماتور استفاده شده در شناژ عبارتند از ارماتور طولی و عرضی. ۱۴

بستن میلگردها به یکدیگر: ۱۴

برش میلگردها: ۱۶

آچارخم کن میلگرد یا آچار F: 17

نحوه ساخت شناژهای افقی وعمودی: ۱۷

قالب بندی شناژهای افقی وعمودی: ۱۸

فاصله نگهدار یا لقمه: ۱۹

قلاب انتهای میلگرد واندازه استاندارد آن: ۲۰

فصل ششم. ۲۱

بتن سازی: ۲۱

حمل بتن: ۲۱

نسبتهای اختلاط: ۲۲

بتن ریزی: ۲۳

بتن ریزی در هوای گرم: ۲۵

بعضی از مسائلی که ممکن است در بتن تازه بوجود اید: ۲۶

مشخصات نامطلوب بتن اب انداخته : ۲۶

تراکم بتن تازه: ۲۸

نگه داری از بتن : ۲۸

هم سطح کردن کف اتاقها با شناژ افقی: ۲۹

قالب بندی شناژ های عمودی: ۳۰

دیوار چینی: ۳۱

نحوه پر کردن شناژ های عمودی: ۳۲

هم سطح کردن دیوار: ۳۲

قالب بندی سقف : ۳۳

سقف تیرچه بلوک : ۳۴

حمل و نقل وانبار کردن تیرچه ها : ۳۵

بلوک: ۳۶

میلگرد های ممان منفی: ۳۶

کلاف عرضی(شناژ مخفی): ۳۷

بتون ریزی سقف: ۳۸

افت بتن (انقباض) : ۳۹

عوامل موثر درافت : ۴۰

راههای مقابله با افت : ۴۱

خزش یا وارفتگی : ۴۲

راههای مقابله با خزش : ۴۲

خستگی در بتن : ۴۳

شمشه گیری: ۴۴

کف سازی: ۴۵

سفید کاری یا کف مال گچ: ۴۵

کشته کشی یا نازک کاری: ۴۶

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: احداث ساختمان , کارآموزی احداث ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 228
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مقدمـه :

کناف جدیدترین سیستم در تزئینات داخلی ساختمان است که به علت مزایای فراوان آن از جمله ضد زلزله بودن، مقاوم در برابر آتش ،رطوبت  (عایق حرارتی و صدا) در بهینه سازی ساختمان کاربرد فراوان دارد.

کناف ، یک شرکت سهامی است که برای اولین بار در آلمان وجود داشته و در سال ۱۳۵۸ وارد ایران شده است. هم  اکنون شرکتی با عنوان کناف در ایران در تهران وجود دارد که  با ۱۷ سهم ایران است و ۷۳ سهم از آلمان است و شعبات آن در سرتاسر ایران وجود دارد که یکی از شعبات آن در مشهد است که آن شعبه ما هستیم .

 

دسته بندی کناف :

۱ـ سقف مشبک (آرم استرانگ     (armstrng

2ـ سقف ساده

۳ـ سقف دکور آتیو

۴ـ دیوار پوششی

۵ ـ دیوار جدا کننده (پارتیش  )

 هـدف

اولین دلیل انتخاب این پروژه تازگی آن در ایران است و دومین دلیل علاقه ای که گروه نسبت به این کار جدید نشان دادند بود.

این پروژه به علت مقاومتش در برابر زلزله، کاهش وزن، اقتصادی بودن ، سبکی، سرعت در نصب و از همه مهم تر به دلیل زیبایی که به محیط خانه می بخشد باعث می شود که مردم بیشتر به خرید این محصول جذب  شوند و این امر باعث  پیشرفت در کار و همچنین افزایش سود ما می شود چرا که ما اولین شرکت هایی هستیم که در حال فعالیت در کار کناف هستیم و افراد بیشتری به ما مراجعه می کنند.

یکی دیگر از دلایل ما برای انتخاب این کار زیبا شدن شهر و همچنین پیشرفت کشور از نظر پیمان کاری و از همه مهمتر وارد شدن در عرصه ی رقابت پیمان کاری.

   توصیف پروژه

شرکت ما یک شرکت ساختمانی است که در بلوار سجاد دایر خواهد شد در شرکت ما خدماتی از جمله نصب سقف های کاذب ، دیوار پوششی و جدا کننده به مشتریان ارائه                 می گرد د

در این شرکت کارکنانی که استخدام می شوند هر کدام باید حداقل تجربه ی فنی داشته باشند ما برای نصب این سیستم به افرادی نیاز داریم که از هوش و دقت و سرعت بالایی برخوردار باشند .

شرکت ما نیازی به بازاریاب ندارد زیرا اکثر مردم به کار کناف نیاز دارند و خود آن ها به ما مراجعه می کنند .

فهـرست مطالب
صفحه    عنــــوان
۱    مقدمه
۲    هدف
۳    توصیف پروژه
۴    توجیه پروژه
۵    بیمه و دریافت مجوز
۶    محل تاسیس و شرایط ساختمان
۷    برآورد نیروی انسانی و حقوق و دستمزد
۸    برآورد تجهیزات و برآورد قیمت
۹    محاسبات مالی
۱۰    برآورد سایر اقلام مورد نیاز شرکت
۱۱    برآورد استهلاک
۱۲    جدول هزینه ها
۱۳    نحوه جذب سرمایه
۱۴    برنامه خلاق تبلیغات
۱۵    زمانبندی پروژه
گزارش بازدید
کروکی
چارت سازمانی



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی کناف , کارآموزی در شرکت کناف ,
:: بازدید از این مطلب : 208
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

روز اول

دیوار چینی برای قالب فونداسیون :

این عملیات به این صورت انجام شد که ابتدا ابعاد فونداسیون و شناژ بر روی زمین مشخص گردید . سپس با ملات ( ماسه ملاتی و آب ) و آجر گری دیوارهایی به ارتفاع ۵۰ سانتیمتر ( ۴ تا ۵ رج ) ساخته شد .

برای آنکه دیوارها در یک راستا قرار گیرند از طول و عرض ریسمان هایی  بسته شد سپس دیوارهایی به ضخامت ۲۰ سانتیمتر چیده شد .

توسط کارآموز ۳۰ روز کاری گزارش داده شده است.

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی عمران ,
:: بازدید از این مطلب : 218
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

سنگ های ساختگی : آجر،سرامیک،نسوز و بتن

آجر واژه بابلی می باشد و نام نخست خشت نوشته هایی بوده است که بر آنها فرمان، منشور، قانون و جز اینها را می نوشتند. سومری ها وبابلیها، برای ساختن خشت،پس از فرونشستن سیلاب،گل خمیری را از کنار رودخانه ها به دست          می آوردند.

پختن آجر باید همزمان با پیدایش آتش، نخست در دشتهایی که سنگ پیدا         نمی شده اختراع شده باشد.نخستین بار از گل پخته دیواره ها  و کف اجاقها، به آجر پزی پی بردند. پیشینه آجر پزی در خوزستان و میانرودان (بین النهرین ) زودتر از جاهای دیگر ایران زمین است، در هندوستان تا شش هزار سال پیش می رسد.

در ایران در جاهایی که سنگ نبود، پختن و مصرف کردن آجر از زمان باستان معمول شده. در دوران ساسانیان مصرف کردن آجر گسترش یافت. آجرهای ساسانی را نخست به گندگی ۷ تا ۸*۴۴*۴۴ سانتیمتر می ساختند. کف دالان مسجد اصفهان با آجرهای ساسانی به روش نره فرش شده است. این آجرها از زمان ساسانیان که اینجا آتشکده بوده بجا مانده اند. آجرهای بزرگ قدمگاه نیشابور هم از زمان ساسانیان بجا مانده اند زیرا آنجا آتشکده آذر برزین مهر بوده است.

ساختمانهای بزرگ و زیبای آجری زیادی در ایران زمین باستان بجا مانده اند مانند : طاق کسری در میانرودان، پلهای دختر که برای آناهیتا (ناپیلد = بی گناه = معصومه ) ایزد آب یا، بابک (با = بک + بک = بغ = ایزد ) ساخته شده اند، گنبد کاووس، مسجدهای بزرگی (بیشتر مسجدهای جامع) که در زمان ساسانیان آتشکده بوده اند و نشانه هنر آجر کاری استادان ایرانی هستند. شاهکار هنر آجرکاری مسجد جامع اصفهان و گنبدکاووس زیباتر از ساختمانهای آجری دیگر شد.

فهرست مطالب

عنوان                                                                         صفحه

سنگ های ساختگی                                                              ۱

خاک رس                                                                                              ۳

فلدسپات                                                                                               ۵

سولفات ها                                                                                  ۵

شفته خاکی                                                                                  ۱۱

آجر سفالی                                                                                  ۱۴

خشک کردن خشت                                                                       ۱۸

آجر پزی                                                                                     ۲۰

کوره های آجر پزی                                                              ۲۱

آجر ۳۰

سفیدک سولفاتی                                                                           ۳۵

سفیدک کلروری                                                                           ۳۷

سفیدک نیتراتی                                                                             ۳۹

پاک کردن سفیدک دیوار                                                        ۴۰

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در کارخانه , کارآموزی در کارخانه آجر , کارخانه آجر , کارآموزی کارخانه آجر ,
:: بازدید از این مطلب : 237
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

بسمه تعالی

در حال حاضر پروژة کارآموزی موردنظر مربوط به پروژه ۴۱۶ واحد مسکونی
سامان II می‌باشد که از لحاظ سازه‌ای اسکلت آن از نوع اسکلت بتنی و سقف از جنس تیرچه بلوک می‌باشد. سایت پروژه فوق شامل ۲۶ بلوک بوده که هر بلوک شامل ۱۵ واحد ، ۸ واحد یکخوابه و ۷ واحد دو خوابه می‌باشد که در حال حاضر در مرحله نازک کاری می‌باشد در این خصوص کنترل موارد اجرایی – تهیه صورت وضعیتها – تأیید اردهای کارهای انجام شده و متره و برآورد و تهیه صورت جلسات مختلف در راستای کارهای انجام شده ، جزء عملیاتی است که هر روز به انجام می‌رسد کنترل موارد اجرایی مانند رفع نقصها و خرابی‌های موارد اجرا شده اعم از رنگ‌کاری ، لکه‌گیری ، درزها و ترکهای رفع ایجاد شده در دیوارهای داخلی و خارجی ، جوشکاری ، نازک‌کاری و بسیاری موارد دیگر باید به دقت صورت پذیرد . همچنین تهیه صورت وضعیتها و … عملیات متره و برآورد ساختمان مدیریت نیز در این مدت به انجام رسید. ساختمان مدیریت این پروژه از نظر سازه‌ای اسلکت آن از نوع اسکلت فلز و سقف از جنس تیرچه بلوک می‌باشد. مساحت آن حدود ۷۰۰ متر مربع بوده و در حال حاضر در مرحلة اجرا می‌باشد. با ارائه نقشه‌های ساختمان مدیریت مجتمع فوق ضمن بررسی و مطالعه به روی نقشه‌های فوق عملیات متره و برآورد، کدبرداری و تعیین کدهای ارتفاعی ، تعیین موقعیت مکانی ساختمان فوق از جمله کارهای ولیه است که در خصوص اجرای عملیات ساختمان مدیریت به کار گرفته شده است. در این خصوص تعیین کدهای ارتفاعی (ترازیابی) ، خاکبرداری و خاکریزی ، لاشه‌چینی، سنگ مالون جهت بالا آوردن سطح فنداسیون و اجرای تیپ‌بندی فونداسیون بر روی لاشه سنگ‌هائی که قبلاً کار شده بود و همچنین اجرای بتن مگر آن از جمله کارهایی است که در اجرای کار به انجام رسیده است.

لازم به ذکر است در مرحلة آکس‌بندی ساختمان مدیریت ، در سه مرحله اصلاحیه از طرف مشاورین ابلاغ گردید که طبق اصلاحیه ، موقعیت و طرح اولیه داخلی بنا تغییر داده شد.

بعد از قالب‌بندی فنداسیون و اجرای آرماتورگذاری مطابق نقشه‌های اجرایی ارائه شده توسط مشاور و نصب بین پیلتها و سپس اجرای عملیات بتن‌ریزی و کنترل کلیه مسائل ذکر شده از جمله کارهایی است که طی روزهای کارآمدهای توسط اینجانب به انجام رسیده است.

لازم به ذکر است که قبل از عملیات بتن‌ریزی کنترل سطح تراز کلیة بین پیلتها و هم تراز کردن آنها از جمله عملیاتی است که باید مدنظر قرار گیرد.

توضیح اینکه پیچ و بولتهایی که در زیر بین پلیتها قرار دارد بایستی قبل از عملیات بتن‌ریزی توسط گریس اندود شی تا پس از عملیات بتن ریزی زنگ نزند. براحتی جهت رگلاژ باز شود. و ویبره کردن بتن جزء اعمالی است که در مقاومت بتن نقش بسزایی دارد. پس از اینکه عملیات بتن‌ریزی انجام پذیرفت تمامی بین پلیتها را باز کرده و اول سطح بین پلیتها توسط گروت هم تراز می‌گردد برای این منظور بالاترین تراز بین پلیت را انتخاب کرده و بقیه بین پلیتها را هم تراز با آن بیس پلیت هم تراز می‌نماییم. این ارتفاع توسط گروت هم تراز می‌گردد. (گروت ملاتی متشکل از ماسه با وی و سیمان می‌باشد) پس از حصول اطمینان از هم تراز بودن بیس پلیتها ، می‌توان عملیات جوشکاری ستونها را شروع نمود. با توجه به نقشه‌های اجرایی ارائه شده از سوی مشاور تعیین سایز ستونها ، نوع اتصالات (ورقها ، نبشی‌ها ، براکت‌ها و …) و تعیین سایر عضوهای سازه‌ای ساختمان بسیار مهم و حائز اهمیت است . زیرا بر اساس برآوردهای انجام شده حجم آهن‌آلات ما تعیین می‌گردد.

پروژه ۸۰۰ واحد استیجاری مشهد     ۱
محوطه سازی     ۵
نقاط ، نشانه و مبدأ و کارهای نقشه‌برداری     ۶
تخریب     ۶
دفع گیاهان و کندن اشجار     ۷
چاهها و قنوات     ۷
حفظ محوطه از نفوذ و ورود‌ آب     ۸
تأمین آب کشاورزی و آبرسانی شهری     ۸
تسطیح محوطه     ۸
زهکشی محوطه     ۹
زهکشی تحت الارضی    ۹
روش ثقلی     ۱۰
روش پمپاژ     ۱۱
روش برد عایق    ۱۲
جدول‌گذاری و آبروسازی     ۱۲
مصالح    ۱۲
پیاده‌روسازی     ۱۴
آماده‌سازی بستر و زیرسازی آن     ۱۵
زیرسازی با شفته آهکی     ۱۵
خاک     ۱۶
آهک    ۱۶
طرح اختلاط    ۱۷
زیرسازی با مخلوط رودخانه‌ای     ۱۸
زیرسازی با بلوکاژ    ۱۸
روسازی پیاده‌رو     ۱۸
آسفالت    ۱۹
نحوه نصب آجرهای موزائیکی و سیمانی    ۱۹
بتن درجا    ۲۰
قالب‌بندی    ۲۰
تدارکات مربوط به قالبها     ۲۱
روداری در قالب‌بندی     ۲۴
انواع مصالح قالب     ۲۴
قالب آجری     ۲۵
قالب چوبی     ۲۵
قالب فولادی     ۲۷
قالب آلومینیومی     ۲۸
قالب فایبرگلاس    ۲۸
کلاف‌ها و سایر وسایل قالب‌بندی     ۲۸
آرماتوربندی    ۲۹
انواع میلگردها    ۳۰
مشخصات میلگردها    ۳۰
تهیه میلگردها    ۳۱
حمل ، باراندازی و انبار کردن میلگردها    ۳۲
اجرای عملیات جدول گذاری     ۳۴
موزائیک کاری     ۳۴

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: پروژه مسکونی , کارآموزی مسکونی ,
:: بازدید از این مطلب : 246
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مقدمه

بنام تنهاترین یار تنهایی

گزارش کارآموزی ( ۱ ) رشته عمران را که بعد از پیمودن ۲ ترم در تابستان سال ۱۳۸۴ که همراه با خلاصه ای از مطالب در مورد ساختمان سازی و همچنین گزارش کار روزانه و نقشه های اجرایی و نقشه های شهرداری و نیز حاوی تعدادی عکس از ساخت و ساز پروژه است را تقدیم به استاد ارجمند جناب آقای امیری دلوئی می کنم .

قبل از آغاز مطالب جا دارد از استاد راهنما جناب آقای مهندس امیری دلوئی کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم و همچنین مهندس دانشور حسینی که قبول کردند تا بنده در پروژه خیام ۱۸ دوره کارآموزی خود را بگذرانم و تجربیاتی کسب کنم و جناب آقای هادیخانی معمار پروژه که در تمامی طول دوره به سوالات بنده پاسخ می گفتند تشکر می کنم.

امید عبدالله زاده

کلیاتی در مورد ساخت و ساز ساختمان :

این ساختمان از نوع مسکونی می باشد و جزء ساختمانهای فلزی بشمار می رود . در این نوع ساختمان برای ساختن ستونها و پلها که از پروفیل فولادی استفاده می شود و بار سقفها و دیوارها و جدا کننده ها بوسیله تیرهای اصلی به ستون منتقل شده و بوسیله ستونها به زمین منتقل می گردد .

همچنین برای اتصالات از نبشی و تسمه و برای زیر ستونها از صفحه فولادی استفاده می شود و معمولاً دو قطعه را بوسیله جوش به یکدیگر متصل می نمایند و سقف این ساختمان از نوع تیرچه بلوک می باشد .

بتن :

بتن که یکی از عوامل و اساسی ترین مصالح در ساختمان سازی است باید به خوبی و در شرایط ایده آل تشکیل شود . پس در اینجا لازم است که مقداری درباره بتن بحث شود .

بتن : به مخلوطی از سنگدانه ها که با سیمان به یکدیگر چسبیده شده اند بتن گفته می شود . چون قسمت اعظم بتن از ذرات سنگهای شکسته و ماسه تشکیل شده است ، به آنها سنگدانه گفته می شود . ماده ای که سنگدانه ها را به هم می چسباند سیمان نام دارد و به آن ماتریس یا خمیر گفته می شود .

مخلوط های بتن : در Bs5328 ( 1981 ) مشخصات مخلوط های مختلف بتن شامل بتن مخلوط آماده ارائه شده است . یک مجموعه از مخلوط های بتن مطرح شده در این استاندارد یعنی مخلوط های مقرر معمولی برای کارهای عمومی ساختمان مانند پی ها و کف ها مناسبند . از این مخلوط ها باید به جای مخلوط های اسمی ، حجمی ، سنتی گذشته ( مانند مخلوط ۶ : ۳ : ۱ سیمان – سنگدانه ریز و سنگدانه درشت ) استفاده کرد . مخلوط های مقرر که با وزن خشک سنگدانه های لازم برای ۱۰۰ کیلوگرم سیمان به سنگدانه ها به دست می دهند و چون مخلوط ها بر اساس وزن خشک سنگدانه ها اندازه گیری می شوند . امکان کنترل دقیق محتوای آب و بنابراین مقاومت بتن وجود دارد .

مخلوط های مقرر با حروف و شماره به صورت C15P , C10P , C7.5P , C30P , C25p , C20P مشخص می شوند .

حرف C بیانگر ‹‹ فشاری Compressive›› ، حرف P بیانگر (( مقرر- ثابت presribed )) و عدد نشانگر مقاومت خرد شدگی قابل انتظار نمونه مکعبی ۲۸ روزه بتن بر حسب نیوتن بر میلیمتر مربع N/mm2 است . مخلوط مقرر ، نسبت های مخلوط را جهت ایجاد درجه مقاومت بتن مناسب اکثر کارهای ساختمانی به جز بتن مسلح ( بتنی که در آن از تیکه های فلزی کوچک نیز به کار رفته باشد ) طراحی شده مشخص می سازد .

پی : وظیفه پی ساختمان تحمل بارها و انتقال آنها به زمین است . پی بخشی از دیوارها ، جرزها و ستونها است که در تماس مستقیم با دیوارها ، جرزها و ستونها به عنوان پی و بخشی از دیوار ، جرز یا ستون که در زیر زمین و در زیر لایه افقی عایق رطوبتی قرار دارد به عنوان دیوار ، جرز یا ستون یا فونداسیون شناخته می شود .

پی این ساختمان از نوع پی نقطه ای بوده ( پی نقطه ای برای ساختمانهایی که بار آن به طور متمرکز به زمین متصل می شود ، ساخته می شود )

لایه های پی های نقطه ای به شرح زیر است :

۱-    زمین مناسب

۲-    بتن مگر

۳-    میلگردهای کف پی

۴-    بتن اصلی

۵-    صحفه زیر ستون

زمین مناسب

زمینی برای پی سازی مناسب است که قدرت مجاز آن تاب تحمل وزن ساختمان را داشته باشد و از طریق آزمایش مکانیک خاک تعیین میگردد .

برای انتخاب پی مناسب از روی جداول یا طراحی یک پی باید بارهای روی پی را محاسبه کرد و ماهیت خاک زیرین ، ظرفیت باربری آن ، رفتار احتمالی آن تحت تاثیر تغییرات فصلی و سطح آب زیر زمینی و احتمال حرکت زمین را مشخص نمود .

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی ساختمان , کارآموزی ساختمان سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 238
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

کلیات

 اجرای هر سازه از ابتدا تا انتها شامل مراحل معینی می باشد ، تعریف پروژه ، تعیین مشاور ، طراحی و محاسبه ، تجهیز کارگاه ، خاکبرداری و….. از جمله مراحل آغازین یک پروژه ی ساختمانی می باشد در اجرای پروژه های عظیم با توجه به هزینه ی بالای عملیات ، تک تک مراحل مذکور از اهمیت خاصی برخوردار می باشد . ساختمان تجاری –  اداری اردبیل نیز از جمله این پروژه ها می باشد با توجه به مساحت بالای سایت پروژه ( بالغ بر ۱۲۵۰ متر مربع) در نظر گرفتن همه جوانب اجتناب ناپذیر می باشد ، شرکت مهندسین مشاور « گسترش فن آوران ساخت » نیز با عنایت به این مهم پس از طراحی و انجام محاسبات لازم در تاریخ ۱۴ بهمن ماه سال ۱۳۸۶ به صورت رسمی پروژه را آغاز نمود . طبق برنامه ی اولیه کل مدت زمان اجرای پروژه ۱۵ ماه می باشد.

 تجهیزکارگاه ، تخریب املاک خریداری شده،آغاز عملیات خاکبرداری و ایجاد سازه نگهبان از جمله مراحل اولیه ی پروژه ی ساختمان تجاری – اداری بانک پاسارگاد اردبیل می باشد. آشنایی با نحوه ایجاد سازه ی نگهبان ، بتن ریزی فونداسیون رادیه ، نصب صفحه ستون ، نصب ستون و تیر ، قالب بندی دیوار حائل ، قالب بندی سقف ، بتن ریزی سقف و … از جمله مواردی بوده است که در طول مدت حضور در پروژه انجام شده است  و در ذیل سعی شده است بصورت کلی و خلاصه وار از ابتدای پروژه تا مراحل فوق توضیحاتی داده شود.

فهرست

فهرست ……………………………………………………………….. ۱

مقدمه …………………………………………………………………..۲

کلیات ……………………………………………………………….۳

تاریخچه ی شرکت ………………………………………………………۵

 مشخصات پروژه ……………………………………………………… ۸

موارد کاربرد وسایل حفاظت شخصی …………………………………… ۱۰

شرحی بر اجرای پروژه ………………………………………………… ۱۱

تکنیک استفاده از میله های پیش تنیده(Anchord)  ………………………….

پایدار سازی با میخ کوبی خاک (Soil Nailing) …………………………….

رخپوش و صفحات سر (Bearing Plate) …………………………………..

عایق کاری پی …………………………………………………………… ۱۸

عایق کاری دیوار …………………………………………………………. ۱۹

قالب بندی ………………………………………………………………… ۲۱

مراحل قالب بندی دیوارهای برشی و سقف در این پروژه ……………………… ۲۴

بتن ریزی فونداسیون ……………………………………………………….. ۳۲

قرار گیری صفحه ستونها …………………………………………………… ۳۵

ستونهای فلزی ………………………………………………………………. ۳۶

تیرهای فلزی …………………………………………………………………. ۴۶

پی سازی در ساختمانهای فلزی ………………………………………………. ۴۸

نقشه های اجرایی ……………………………………………………….. ۵۴

منابع و مآخذ ……………………………………………………………… ۵۵

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی ساختمان , کارآموزی ساختمان بانک ,
:: بازدید از این مطلب : 226
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مقدمه

ساخت مجتمع بهداشتی تشخیصی درمانی پزشکان واقع در بلوار حجاب قاسم آباد برعهده شرکت پیمانکاری بهسازان شرق بوده که این شرکت گرید ۳ ابنیه و گرید ۲ تأسیسات را دارا می باشد.

ارجاع کار به کار فرمایی شرکت سرمایه گذاری توس گستر از طریق مناقصه و بر اساس فهرست بها در زمینی به متراژ سه هزار و پانصد متر مربع و با زیربنایی معادل دوازده هزار متر مربع به شرکت بهسازان شرق واگذار شده است.

هدف از اجرای این پیمان (ساخت مجتمع پزشکان) ایجاد یک مجتمع مجهز بهداشتی درمانی در بلوار حجاب قاسم آباد مشهد بوده که می تواند برای اهالی منطقه بسیار مفید واقع شود.

شروع این پیمان در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۴ آغاز شده و تا پایان آذرماه ۱۳۸۶ پایان می پذیرد.

تعداد پرسنل کارگاهی و دفتری پیمانکار شامل چهار مهندس و یک تکنسین فنی، یک کارپرداز، یک مأمور خرید، سرکارگر، انباردار ۳۰ معمار و بطور معمول ۲۵ کارگر می باشد.

تعداد مهندسین ناظر برای اجرای صحیح پروژه ۲ نفر می باشد که در کارگاه مقیم می باشند که این طرح با مشاورت شرکت وراز انجام می پذیرد.

مهندس مشاور یا واحد تهیه کننده برآورد با توجه به شرایط و نیاز هر کار و همچنین روش انتخاب شده برای اجرای آن اقتصادی ترین روش برای تجهیز کارگاه را تعیین و بر مبنای آن هزینه های مربوط را طبق ردیف های پیش بینی شده در فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه برحسب قیمتهای محل اجرای عملیاتی و با منظور نمودن هزینه های بالا سری به صورت مقطوع برآورد نموده و در برابر ردیف های مورد نظر درج می کند و چنانچه مشخصات ویژه ای برای تجهیز و برچیدن کارگاه لازم باشد آن را در اسناد مناقصه و پیمان درج می کند. و برای ساختمانهایی که احداث می شوند ارزش مصالح بازیافتی از هزینه احداث کسر شده و حاصل به عنوان برآورد آنها منظور می شود.

قدرت و توان اجرایی پیمانکار مناسب بوده و ماشین آلاتی از قبیل تاور، وانت، کانکس و … را در اختیار دارد.

فصل اول :

میلگردهای استفاده شده در ساختمان بتنی پزشکان از نوع AIII بوده و در قطرهایی از قبیل Q28 و Q26 و Q24 در بعضی موارد از Q30 استفاده  شده است و برای مش حرارتی سقف از میلگرد Q10 استفاده می شود.

بتن ها بسته به موقعیت استفاده شده دارای عیارهای مختلف از جمله ۲۵۰، ۳۰۰، ۳۵۰ و ۴۰۰ کیلوگرم در هر متر مکعب بوده بطوری که بتن استفاده شده در سقف دارای عیار ۴۰۰ کیلوگرم در متر مکعب می باشد روان کننده ها بیشترین مصرف را در مواد مضاف به بتن دارا می باشند که موجب می شود بتن کارپذیرتر شده و نسبت آب به سیال نیز تغییر نکند.

با توجه به حجم زیاد ستونهای بتنی نیروی لزله توسط این ستونها و نوع اتصالات آنها به تیر مستهلک می شود و بطور کلی نیروی زلزله جذب ستونها شده و تقلیل می یابد.

بیمارستهانها و ساختمانهای پزشکی درمانی از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند چون در آن واحد بیش از ۳۰۰ نفر در آنها هستند و انتظار می رود این ساختمانها بعد از زلزله قابلیت بهره برداری خود را بتوانند حفظ کنند.

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی ساخت , کارآموزی ساخت مجتمع ,
:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مقدمه:

آجر نیز از جمله مصالح ساختمانی می‌باشد که تولید و عرضه آن بطور قابل ملاحظه‌ای کمتر از میزان تقاضا در جامعه می‌باشد یکی از علل عمدة این وضعیت سرمایه گذاری نسبتاً بالای این صنعت می‌باشد .

متأسفانه علیرغم اینکه ساخت ماشین آلات آجر و محصولات همردیف (نظیر بلوک، سفال ، و کاشی کف و. . . ) از تکنولوژی بالایی هم برخوردار نیست ولی هنوز وابستگی به ماشین آلات خارجی بویژه برای ظرفیت های بالا وجود دارد موضوع سرمایه گذاری نسبتاً بالا بویژه در صورتیکه امکان استفاده از ارز دولتی مقدر نباشد و عدم کارآیی روشهای کاملاً نسبتی جهت پاسخگویی به نیاز جامعه زمینة استفاده از طرحهایی که ضمن استفاده از امکانات ماشینی و موجود در جامعه وابستگی تکنولوژیکی کمتر و سرمایه‌گذاری کمتری را نیاز داشته باشد، فراهم می‌سازد. بهمین منظور طرح براساس استفاده از حداکثر امکان ساخت داخل در زمینه ماشین آلات تهیه گردیده و در بخش دیگری از طرح نیز از روش صنعتی خشک کردن خشت استفاده خواهد شد که البته با ملاحظاتیکه در نظر گرفته شده و در ۰صورت اعمال کنترل‌های لازم نقاط ضعف روش مذکور برطرف و محصول تولیدی از کیفیت لازم و قابل قبول برخوردار خواهد بود. نکته قابل توجه دیگر هزینة حمل بالای این محصول می‌باشد که احداث واحدهایی با ظرفیت پائین و مشابه ظرفیت طرح پیشنهادی را توجیه می‌نماید این هزینه برای یک قالب آجر در طی مسافت یکصد کیلومتر ۶تا ۷ ریال باشد که کمی بیشتر از قیمت تمام شده طرح می‌باشد در حال حاضر هزینه یک قالب آجر که از نقاط مختلف کشور جهت بازسازی به مناطق زلزله زده می‌رسد بین ۷۵ تا ۹۰ ریال است که عمدتاً مربوط به هزینة حمل می‌باشد. تنها نکته‌ای که در مورد محل اجرای طرح بایستی مورد توجه قرار گیرد، وجود فصول آفتابی در محل احداث طرح می‌باشد البته توجه به وضعیت آب و هوایی کشور این امکان در اکثر نقاط بویژه در مناطق مرکزی ، شرقی ، جنوب و جنوب غربی کشور وجود دارد. به منظور جلوگیری از وقفه در تولید نیز که ممکن است بر اثر اختلافات موقتی جوی پیش می‌آید تدابیر لازم از جمله انبار موقت خشت خام خشک شده ،‌انبار محصول و همچنین در نظر  گرفتن چهار قمیره بصورت رزرو در کوره هوفمن طرح پیش‌بینی گردیده است.

فهرست مطالب

عنوان                                                                          صفحه

خلاصه طرح                                                                                ۳

استاندارد آجر                                                                               ۶

خطوط مختلف تولید با توجه به خاک مصرفی                             ۱۲

برش شمش گل و خشک کردن و یختن آجر خام                                  ۱۶

مشخصات فنی کوره هوفمن                                                             ۲۱

شیوه های کنترل تولید محصول                                                         ۲۴

مشخصات ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل                                    ۳۱

تاسیسات گرمایشی                                                                        ۳۶

محوطه خشک کن خشتهای تر                                                         ۴۰

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در کارخانه آجر , آجر سفال , کارآموزی کارخانه سفال ,
:: بازدید از این مطلب : 245
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

ساختمان آموزشی جدید :

فعالیت بعدی عمران در سال ۱۳۸۱ یعنی با سه سال وقفه با آغاز ساخت ساختمان جدید آموزشی ، اداری شروع به کار کرد . این ساختمان با عرصه ۲۰۰۰ متر مربع و همچنین اعیان ۳۷۷۴ متر مربع با داشتن سه طبقه در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسید این ساختمان یک سازه فلزی است و تقریباً تمهیدات لازم برای ضد زلزله بودن آن رعایت شده است پی این ساختمام یک پی رادیه است که در زیر ستون های اصلی از شمع بندی نیز استفاده شده است .

از عیوب این ساختمان  که توسط اساتید محترم همین دانشگاه بیان شده است

غیر استاندارد بودن پله ها و استفاده از سنگ نامرغوب در نماسازی است نمای این ساختمان آجر سفال است که در محل تقاطع دیوارها از سنگ استفاده شده است .

ساختمان جدید آموزش دارای ۳۵ کلاس و همچنین بخش اداری که شامل اتاق حسابداری ، اداره آموزش ، آزمایشگاه عمران و گیاه پزشکی ، اتاق امور اداری مالی ، اتاق ریاست دانشگاه ، و معاون دانشگاه ، حراست دانشگاه و روابط عمومی دانشگاه ، اتاق مشاوره دانشگاه ، حوزه پژوهش دانشگاه وغیره می باشد .

 خوابگاه خواهران و برادران

در سال ۱۳۷۸ با توجه به امکان دانشجویان ساختمان خوابگاه آزادگان واقع در شهرک آزادگان با عرصه ۱۴۴۰m و اعیان ۱۵۰۰m2 خریداری شد

 در سال ۱۳۸۲ با توجه به اضافه شدن رشته های تحصیلی و ازدیاد دانشجویان ساخت دو خوابگاه پسر و دختر به طور همزمان آغاز شد که خوابگاه پسران به نام خوابگاه ابوالفضل با عرصه ۴۰۰۰ متر مربع و اعیان ۶۶/۲۰۶۸ متر مربع و همچنین خوابگاه دختران به نام خوابگاه کوثر با عرصه ۴۷۵۰ متر مربع و اعیان ۲۵۷۴۱۷۵ متر مربع بود که این پروژه ها در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسید .

لازم به ذکر است که خوابگاه ابوالفضل دارای دو طبقه و همچنین ن۴۵ اتاق است و خوابگاه کوثر دارای دو طبقه و ۵۵ اتاق می باشد .

مجتمع ورزشی

در سال ۱۳۸۴ مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی ، ابرکوه شروع به ساخت یک مجتمع ورزشی با عرصه ۵۰۰۰ متر مربع و اعیان ۳۳۰۰ متر مربع کرده این مجتمع که یک سوله‌ی عظیم بود در دو طبقه ساخته شده و دارای امکاناتی مثل زمین فوتبال ، زمین بسکتبال ، زمین والیبال ، با داشتن سکوی تماشاگر ، زمین کشتی ، زمین ورزش های رزمی و سالن بدنسازی است . در سال ۱۳۸۵ حدود۹۸ درصد کار انجام شد و هم اکنون مشغول به ساخت محوطه سوله هستند که قسمتی از پروژه کاروزی من در آنجا انجام شد .

  ساختمان کارگاهی ( آموزشی )

 این ساختمان که یک سازه‌ی آجری است در سال ۱۳۸۵ ساخت آن آغاز شد عرصه این ساختمان ۵۰۰۰ متر مربع و عیان آن ۳۳۰۰ متر مربع می باشد در حال حاضر حدود ۶۰ درصد ساخت ساختمان انجام شده است .

لازم به ذکر است که ۹۰ درصد پروژه کارورزی من در این سازه آجری انجام شده است این ساختمان در اواخر سال ۱۳۸۶ به پایان می رسد .

فهرست مطالب

مقدمه………………………………………………………………………. ۱

فصل اول: آشنایی با مکان کارآموزی

 ساختمان آموزشی جدید…………………………………………………………. ۳

 خوابگاه خواهران و برادران……………………………………………………. ۳

مجتمع ورزشی………………………………………………………………….. ۴

 ساختمان کارگاهی ( آموزشی )……………………………………………………. ۵

استخر بتنی کشاوزی……………………………………………………………….. ۵

ساختمان استاد سرا…………………………………………………………………. ۵

فصل دوم:ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کارآموز

فعالیت های عمرانی در حال اجرا و آینده دانشگاه آزاد اسلامی…………………………….. ۹

 ساختمان کارگاهی آموزشی…………………………………………………………. ۹

حصار دانشگاه………………………………………………………………………. ۱۰

 سلف سرویس………………………………………………………………………… ۱۰

مسجد دانشگاه……………………………………………………………………….. ۱۱

فصل سوم:آزمون آموخته ها و نتایج و پیشنهادات

ساختمان کارگاه آموزشی………………………………………………………………… ۱۳

ساختمانهای آجری………………………………………………………………………. ۱۴

عمق پی های نواری……………………………………………………………………… ۱۶

لایه های پی های نواری………………………………………………………………….. ۱۶

شفته ریزی………………………………………………………………………………….. ۱۷

 کرسی چینی……………………………………………………………………………… ۱۷

 شناژ………………………………………………………………………………………. ۱۸

وصله کردن دو آرماتور…………………………………………………………………… ۲۰

 قشر ماسه سیمان زیر و روی قیر و گونی………………………………………………………. ۲۱

ایزولاسیون ( عایق رطوبتی )…………………………………………………………………. ۲۲

 ملات ماسه سیمان برای پوشش روی قیرو گونی………………………………………………… ۲۲

یک رگی کردن ساختمان …………………………………………………………………….. ۲۳

لایه های مختلف دیوار چینی …………………………………………………………………. ۲۳

دیوار ……………………………………………………………………………………… ۲۴

ملات ………………………………………………………………………………………… ۲۶

 ملات ماسه سیمان …………………………………………………………………………. ۲۸

 ملات ماسه سیمان آهک …………………………………………………………………… ۲۹

ملات گچ و گچ خاک ………………………………………………………………………….. ۳۰

سقف ………………………………………………………………………………………….. ۳۰

محوطه سازی و ترفندهای محوطه سازی در طراحی فضای سبز……………………………. ۳۱

استفاده از مصالح…………………………………………………………………………… ۳۱

استفاده از سایه ها………………………………………………………………………………… ۳۵

 محوطه سازی سوله ورزشی……………………………………………………………………… ۳۵

منابع و مآخذ………………………………………………………………………………………… ۳۹

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در دانشگاه , کارآموزی در دانشگاه آزاد ,
:: بازدید از این مطلب : 229
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

 مقدمه:

  امروزه با توجه به تحولات جهانی و توسعه صنعت از طرفی و افزایش جمعیت و تقاضای رفاه نسبی از طرف دیگر روند مصرف سوخت و انرژی را در جهان به طور سریعی افزایش داده است، به طوری که اگر این سیر صعودی مصرف بنحوی کنترل و بهینه نشود شکی نیست که منابع انرژی موجود بخصوص منابع فسیلی در فاصله زمانی کوتاهی تمام شده و بشر را به جهت استفاده های متنوعی که در صنایع  مختلف از این ماده به عمل می آید با مشکل جدی رو به رو خواهد کرد.

لذا ایجاب می کند در کشور در حال توسعه ای همچون ایران که جهت پاسخ به توسعه خود نیازمند انرژی است و متأسفانه با توجه به مصرف بالای آن که عمدتا بصورت غیر عادی مصرف می شود راهکار های مناسبی در جهت هدایت و استفاده بهینه از این انرژی طراحی و اجرا گردد.

یکی از موارد استفاده از انرژی فسیلی در ایران مصرف در جهت تامین گرمایش فضای موجود مسکونی ، اداری و صنعتی است که سالانه مقادیر متنابهی از سرمایه های ملی در این زمینه مصرف می گردد.

برای یافتن راهکاری مناسب در این جهت به نظر می رسد تنها باید به سراغ طراحان و مجریان خصوصا تأسیسات سرمایشی و گرمایشی کشور رفت ، چرا که این رشته از خدمات در کشور ما هنوز متولی مشخص و مسئولی ندارد و طراحان و مجریان در اکثر موارد تنها با تکیه بر تجربیات و سوابق قبلی خود اقدام به این کار می کنند که این نوع عملکرد باعث افزایش بی رویه مصرف انرژی گردیده و هزینه سنگینی را بر جامعه تحمیل می کند.

لذا باید جهت دستیابی به این مهم و همچنین از جهتی کمک به اقتصاد مملکت این امور به نحوی ساماندهی شده و از علوم و فنون جدید استفاده بهینه و مطلوب نمود.

گزارش محل کارآموزی:

  محل کارآموزی اینجانب درمجموعه سازی طوس  مشهد که شامل هشت شرکت بزرگ در زمینه ساخت قطعات خودرو می باشد که یکی از این شرکتها, شرکت پیشتاز قطعه سناباد, بوده است. که هر کدام از این شرکتها برای سرمایش و گرمایش این مجموعه از موتورخانه های حرارتی و کولر های ابی و گازی و برج خنک کن استفاده می کنند . که از وظایف من در این مجموعه تعمیر و نگهداری از این وسایل می باشد .

 بر آورد مواد و مصالح پروژه:

 برای بر آورد مصالح در انجام پروژه  با صورت برداری باید نقشه ها و جزییات اجرایی را خوب مطالعه کرد و سپس از روی آن صورتی از اقلام و وسایل لازم را تهیه و برای تکمیل کار برداشت.در این مرحله کسی که وظیفه تخمین و بر آورد مصالح را بر عهده دارد باید ضریبی برای ریخت و ریزوضایعات در نظر بگیرد.بنابر این باید مقداری به طول بر آورد شده لوله ها اضافه کند.

سیستم تامین فشار:

 سیستم تامین فشار تشکیل شده از یک منبع آب ، بوستر پمپ ، مخازن تحت فشار ، شیرها و لرزه گیر ها که در این سیستم آب توسط یک لوله “۲ از کنتور مشترک منبع هدایت می شود و یک انشعاب به طرف منبع و انشعاب دیگر به طرف کنتور های فرعی می رود . آب در خروجی منبع پائین توسط لوله “۲ خارج به یک کنتور “۲٫۵ هدایت شده وارد پمپ می شود . قبل از ورودی به کنتور یک لرزه گیر لاستیکی “۲ و قبل از ورودی پمپ بعد از کنتور ۲ لرزه گیر فولادی نصب می شود .بعد از پمپ هم ۲ لرزه گیر فولادی بصورت عمودی نصب شده و آب به کنتور”۲٫۵ هدایت شده . در بالای این کنتور ۳ مخزن تحت فشار نصب شده است این مخازن دیافراگمی هستند که در موقع روشن شدن بوستر پمپ به فشار پمپ کمک کرده و از فشار آمدن به بوستر پمپ و زیاد شدن عمر ان کمک می کنند.البته در این سیستم باید به نکات زیرحتماً توجه داشت:

۱)در خروجی کنتور و قبل از منبع شیر یکطرفه نصب شود

۲)یک لوله تخلیه و یک لوله سر ریز به منبع متصل می کنند

۳)در ورودی های کنتور یک صافی هم نصب می شود

۴) در خروجی مخزن یک لرزه گیر و یک صافی و یک شیر یکطرفه نصب میشود

در مورد PRESSURE SWITCH که روی بوستر پمپ نصب می شود وظیفه آن دستور دادن به پمپ و روشن شدن در مواقع کمبود فشار است که دریچه تنظیم آن بااستفاده از افت فشار در کل ساختمان دردورترین وسایل بهداشتی تنظیم میشود.

لوله کشی آب در داخل ساختمان:

احتیاج به محاسبه مصارف F.uبرای تعیین قطر رایزر است و چون سیستم تامین فشار داریم و ساختمان اداری این مجموعه خیلی بزرگ نمی باشد  یک رایزر “۴/۳ جوابگوی نیازاین مجموعه می باشد .

 لوله کشی آتش نشانی:

 برای لوله کشی آتش نشانی باید به موارد زیر توجه داشت:

به محض اینکه شیلنگ قرقره ها وسیله اطفاء حریق در مراحل اولیه توسط ساکنان این مجموعه می باشد باید چنان نصب شوند که به راحتی در دسترس باشند.معمولاً در سوله ها شیلنگ قرقره ها بر روی یک ستون در اواسط سوله قرار می گیرد که شیلنگ به تمام نقاط برسد .  لوله های آتش نشانی شامل لوله های خشک و تر می باشند . لوله های خشک که در حالت عادی آب در آن وجود ندارد و لوله های تر که از منبع آتش نشانی پشت بام تغذیه می شود.

همانطور که در سیستم تامین فشار گفته شد مخزن ذخیره اب در بام نصب شده و یک لوله خروجی برای لوله های تر اتش نشانی به ان نصب می شود (در زیر منبع) که یک پمپ الکترو موتور دار نصب شده و فشار لازم را تهیه می کند . فشار لازم برای دور ترین شیلنگ قرقره از منبع ۲۰۰ KPA که چیزی در حدود ۲۹PSIمی باشد لازم است.

وقتی شیلنگ قرقره مورد استفاده قرار می گیرد افت فشار موجب می شود که FLOW SWITCH پمپ روشن شده و فشار لازم را تهیه کند . این سویچ  قادر است جریانی به اندازه ۵/۱GPM را احساس کرده و پمپ اصل را تا زمانی که از شیلنگ و قرقره استفاده می شود روشن نگه میدارد .

در کنار لوله های تر لوله های خشک اتش نشانی هم مورد استفاده قرار می گیرد . برای لوله های خشک ۲/۱  ۲  مورد استفاده قرار می گیرد.شیر آن که به منبع ماموران آتش نشانی متصل می شود در بیرون ساختمان واقع شده است .

فهرست

۱٫  مقدمه …………………………………..۴

۲٫گزارش محل کار آموزی………………………….۵

۳٫براورد مواد و مصالح بروژه…………………….۶

  ۴٫سیستم تامین فشار…………………………….۶

۵٫ لوله کشی آب در داخل ساختمان…………………۷

۶٫ لوله کشی آتش نشانی…………………………۷

۷٫سیستم حرارت مرکزی…………………………..۸

۸٫ دستگاه های پخش کننده گرما…………………..۹

۸ -۱٫ رادیاتورها……………………………..۹

۸-۲٫ یونیت هیترها……………………………..۱۰

۹٫ سیستم لوله کشی…………………………….۱۱

۱۰٫ محاسبه شبکه لوله کشی حرارت مرکزی…………….۱۲

۱۰-۱٫ محاسبه دبی آب در لوله ها………………….۱۳

۱۰-۲٫ سرعت آب در لوله ها………………………۱۳

۱۰-۳٫ تعیین قطر لوله ها………………………..۱۴

۱۰-۴٫ محاسبه افت فشار در شبکه لوله کشی…………..۱۴

 ۱۱٫ موتور پمپ سیر کولاتور……………………….۱۵

۱۱-۱٫ نحوه اتصال موازی پمپ ها…………………..۱۶

۱۱-۲٫ نکاتی در مورد نصب پمپ های زمینی……………۱۶

۱۲٫ مخزن آب گرم دوجداره………………………..۱۷

۱۲-۱٫ محاسبه مقدار آب گرم مصرفی ، ظرفیت حرارتی و

  حجم مخزن آب گرم……………………………….۱۸

۱۳٫ دیگ……………………………………..۱۹

۱۳-۱٫ دیگ های چدنی…………………………..۱۹

۱۳-۲٫ دیگ های فولادی………………………….۲۱

۱۳-۳٫ محاسبه ظرفیت دیگ………………………..۲۱

۱۴ . مشعل…………………………………..۲۲

۱۴-۱٫ مشعل گازی فن دار یا دمنده……………….۲۳

۱۴-۲٫ طرز کار مشعل گازی دمنده دار……………..۲۳

۱۵٫ مخزن انبساط………………………………۲۴

۱۵-۱٫ مخزن انبساط باز…………………………۲۴

۱۵-۲٫ مخزن انبساط بسته………………………..۲۶

۱۶٫ کنترل کننده ها……………………………۲۷

۱۶-۱٫ -کنترل کننده های دما (ترموستات)…………..۲۷

۱۶-۲٫  کنترل کننده های فشار……………………۲۸

۱۶-۳٫ کنترل کننده های سطح……………………..۲۸

۱۷٫ سیستم تهویه مطبوع…………………………۲۹

۱۸٫ اصول کار کولر گازی……………………….۳۰

۱۸-۱٫ ساختمان کولر گازی………………………۳۲

۱۸-۲٫ سرما سازی در کولر گازی………………….۳۵

۱۸-۳٫ مدار الکتریکی چند  کولر گازی……………..۳۶

۱۸-۴٫دیاگرام کولر های گازی……………………۳۶

۱۸-۵٫نکته هایی که قبل ازنصب دستگاه بایدرعایت کرد..۳۸

۱۸-۶٫نحوه نصب یونیت خارج………………………۳۸

۱۸-۷٫نصب یونیت خارجی بالاتر از یونیت داخلی………۴۱

۱۸-۸٫نحوه نصب یونیت داخلی……………………..۴۱

۱۸-۹٫اتصال به شبکه برق……………………….۴۲

۱۸-۱۰٫جدول انتخاب فیوزوسطح مقطع کابل موردنیاز…..۴۳

۱۹٫وکیوم کردن دستگاه…………………………۴۴

۲۰٫شارژ دستگاه………………………………۴۵

۲۰-۱٫مراحل شارژ توسط مایع…………………….۴۶

۲۰-۲٫مشخصات فنی کولر های چند انشعابی……………۴۷

۲۰-۳٫عیب یابی و تعمیر کولر گازی………………..۴۸

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی سیستم تهویه , بررسی سیستم تهویه , تهویه مطبوع ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 234
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مقدمه

در حال حاضر پروژة کارآموزی موردنظر مربوط به پروژه مسکونی
می‌باشد که از لحاظ سازه‌ای اسکلت آن از نوع اسکلت بتنی و سقف از جنس تیرچه بلوک می‌باشد. در این خصوص کنترل موارد اجرایی – تهیه صورت وضعیتها – تأیید اردهای کارهای انجام شده و متره و برآورد و تهیه صورت جلسات مختلف در راستای کارهای انجام شده ، جزء عملیاتی است که هر روز به انجام می‌رسد کنترل موارد اجرایی مانند رفع نقصها و خرابی‌های موارد اجرا شده اعم از رنگ‌کاری ، لکه‌گیری ، درزها و ترکهای رفع ایجاد شده در دیوارهای داخلی و خارجی ، جوشکاری ، نازک‌کاری و بسیاری موارد دیگر باید به دقت صورت پذیرد . همچنین تهیه صورت وضعیتها و … عملیات متره و برآورد ساختمان مدیریت نیز در این مدت به انجام رسید. ساختمان مدیریت این پروژه از نظر سازه‌ای اسلکت آن از نوع اسکلت فلز و سقف از جنس تیرچه بلوک می‌باشد در این خصوص تعیین کدهای ارتفاعی (ترازیابی) ، خاکبرداری و خاکریزی ، لاشه‌چینی، سنگ مالون جهت بالا آوردن سطح فنداسیون و اجرای تیپ‌بندی فونداسیون بر روی لاشه سنگ‌هائی که قبلاً کار شده بود و همچنین اجرای بتن مگر آن از جمله کارهایی است که در اجرای کار به انجام رسیده است.

لازم به ذکر است در مرحلة آکس‌بندی ساختمان مدیریت ، در سه مرحله اصلاحیه از طرف مشاورین ابلاغ گردید که طبق اصلاحیه ، موقعیت و طرح اولیه داخلی بنا تغییر داده شد.

بعد از قالب‌بندی فنداسیون و اجرای آرماتورگذاری مطابق نقشه‌های اجرایی ارائه شده توسط مشاور و نصب بین پیلتها و سپس اجرای عملیات بتن‌ریزی و کنترل کلیه مسائل ذکر شده از جمله کارهایی است که طی روزهای کارآمدهای توسط اینجانب به انجام رسیده است.

لازم به ذکر است که قبل از عملیات بتن‌ریزی کنترل سطح تراز کلیة بین پیلتها و هم تراز کردن آنها از جمله عملیاتی است که باید مدنظر قرار گیرد.

محوطه سازی     ۳
نقاط ، نشانه و مبدأ و کارهای نقشه‌برداری     ۴
تخریب     ۴
دفع گیاهان و کندن اشجار     ۵
چاهها و قنوات     ۵
حفظ محوطه از نفوذ و ورود‌ آب     ۶
تأمین آب کشاورزی و آبرسانی شهری     ۶
تسطیح محوطه     ۶
زهکشی محوطه     ۷
زهکشی تحت الارضی    ۷
روش ثقلی     ۸
روش پمپاژ     ۹
روش برد عایق    ۱۰
جدول‌گذاری و آبروسازی     ۱۰
مصالح    ۱۱
پیاده‌روسازی     ۱۳
آماده‌سازی بستر و زیرسازی آن     ۱۳
زیرسازی با شفته آهکی     ۱۴
آهک    ۱۵
طرح اختلاط    ۱۵
زیرسازی با مخلوط رودخانه‌ای     ۱۶
زیرسازی با بلوکاژ    ۱۷
روسازی پیاده‌رو     ۱۷
آسفالت    ۱۷
نحوه نصب آجرهای موزائیکی و سیمانی    ۱۸
بتن درجا    ۱۸
قالب‌بندی    ۱۹
تدارکات مربوط به قالبها     ۲۰
روداری در قالب‌بندی     ۲۳
انواع مصالح قالب     ۲۴
قالب آجری     ۲۴
قالب چوبی     ۲۴
قالب فولادی     ۲۶
قالب آلومینیومی     ۲۷
قالب فایبرگلاس    ۲۷
کلاف‌ها و سایر وسایل قالب‌بندی     ۲۸
آرماتوربندی    ۲۹
انواع میلگردها    ۲۹
مشخصات میلگردها    ۳۰
تهیه میلگردها    ۳۰
حمل ، باراندازی و انبار کردن میلگردها    ۳۲
اجرای عملیات جدول گذاری     ۳۴
موزائیک کاری     ۳۴
عکس ها ………………………………………۳۵

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: پروژه مسکونی , کارآموزی مسکونی , کارآموزی پروژه مسکونی ,
:: بازدید از این مطلب : 228
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

گزارش کارآموزی احداث واحد مسکونی در ۴۵ صفحه آماده می باشد.

قابل توجه: در بیشتر سایتها عنوان شده ۶۰  و  ۹۵  و یا ۶۶ صفحه در اصل ۴۵ صفحه است، دلیل اینکه در سایتهای دیگر ۹۵ صفحه میباشد بدلیل فونت بزرگ و یا بولد بودن فونتهاست.، در ۴۵ صفحه مرتب شده آماده می باشد.

فهرست مطالب

مقدمه

 *********************************************

       فصل اول

    بررسی بخشهای مرتبط بابخش کار آموزی

   بررسی آموخته ها و پیشنهادات

   فصل دوم

   تخریب

   رعایت اصول ایمنی در تخریب

    **********************************************

  فصل سوم

   تجهیز کارگاه

  انبار کردن سیمان

  پیاده کردن نقشه

   پی کنی

   کرسی چینی

  نحوه کرسی چینی یا ساخت پی سنگی

  **********************************************

   فصل چهارم

   قالب بندی

  انواع قالب از لحاظ جنس

   قالب چوبی

  **********************************************

 فصل پنجم

  آرماتوربندی

  هدف از بکار بردن فولاد در قطعات بتنی

   بستن میلگردها به همدیگر

    نحوه خم کردن میلگردها

  برش میلگردها

  آچار خم کن یا آچار F

  نحوه ساخت شناژهای افقی وعمودی

  قالب بندی شناژهای افقی و عمودی

  فاصله نگهدار یا لقمه

  قلاب انتهای میلگرد و اندازه استاندارد آن

**********************************************

فصل ششم

  بتن سازی

  حمل بتن

  نسبت های اختلاط

  بتن ریزی

  بتن ریزی در هوای گرم

  بعضی از مسائلی که ممکن است در بتن تازه بوجود اید

  مشخصات نا مطلوب بتن اب انداخته

  تراکم بتن

  نگه داری از بتن

  هم سطح کردن کف اتاقها با شناژ افقی

  دیوار چینی

  قالب بندی شناژ های عمودی

  نحوه پر کردن شنا ژهای عمودی

  هم سطح کردن دیوار

  قالب بندی سقف

   حمل ونقل وانبار کردن تیرچه ها

  بلوک

  میلگرد های ممان منفی

  میلگردهای حرارتی

  کلاف عرضی

  قلاب اتصال

  بتون ریزی سقف

  افت بتن (انقباض)

  عوامل موثر در افت

  راههای مقابله با افت

  خزش یا وارفتگی

**********************************************

  عوامل موثر بر خزش

  راههای مقابله با خزش

  خستگی در بتن

  روشهای مراقبت از بتن سقف

  شمشه گیری

 کف سازی

  سفید کاری یا کف مال گچ

  کشته کشی یا نازک کاری

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی احداث مسکونی , کارآموزی مسکن , کارآموزی در واحد مسکونی ,
:: بازدید از این مطلب : 231
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

در این گزارش مراحل اجرایی یک سیکل کاری از ابتدا تا انتها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
قرائت (نقشه برداری):

از جمله مسائلی که توسط تیم نقشه برداری هدایت می شود، هدایت حفاری می‌باشد. از آنجایی که این تونل از دو طرف در دو سینه کاری جدا حفر شده در نتیجه از طریق عملیات دقیق نقشه برداری باید پیش رفت تا در نهایت از هر دو طرف به یک قسمت برسیم. از دیگر وظایف این گروه تعیین خط برش است که در آن محدوده و با توجه به آن باید عملیات حفاری صورت گیرد. روند تعیین این خطبدین صورت است که ابتدا دوربین (total station) را نسبت به محل توجیه کرده سپس بر مبنای آن و تعریفی که از موقعیت تونل دارند موقعیت محدوده حفاری آنالیز می گردد و در نهایت از طریق اسپری های رنگی این محدوده مشخص شده که در مرحله بعدی چالهای حفاری با توجه به قدرت آتشباری باید در درون آن اجراء شده و سپس خرج‌گذاری و آتشباری صورت گیرد. کنترل این محدوده قبل از مرحله نگهداری دوباره صورت می گیرد که تا در صورت انحراف آنرا اصلاح نمایند.
۱- حفاری و آتشباری

با توجه به روش و الگوی طراحی شده جهت آتشباری (پیوست ۱-۱) عملیات حفاری چالهای آتشباری با طول متر و قطر ۵۱ میلی متر با فواصل مشخص توسط دستگاه جامبودریل به روش ضربه‌ای- چرخشی صورت می گیرد و در ادامه بعداز تخلیه کلیه پرسنل و تجهیزات از محل عملیات خرج گذاری و آتشباری به روش v.cut صورت می پذیرد.

در این روش از دینامیت اخگر و همچنین از کرتکس در چالهای اطراف جهت آتشباری کنترل شده استفاده می گردد، تا از بروز اضافه حفاری جلوگیری شود. در مرحله بعدی بعد از تهویه گازهای سمی حاصل و کنترل محل توسط تیم آتشباری (جهت بررسی وجود یا عدم وجود چالهای انفجاری عمل نکرده) در صورت وجود مناطق تخریب نشده از رود هدر استفاده می گردد. البته مناطقی که از لحاظ جنس جزء مناطق نرم باشند بدون عملیات آتشباری توسط رود هدر حفاری می گردد. البته با توجه به تکتونیزه و ریزشی بودن منطقه بهتر بود که از روش آتشباری استفاده نگردد و یا آنکه در نوع و روش آتشباری تجدید نظر نموده و از آتشباری کنترل شده به روش صحیحی استفاده گردد.

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: اجرای یک سیکل کاری از ابتدا تا انتها , بررسی سیکل کاری, سیکل کاری , مراحل اجرایی سیکل کاری ,
:: بازدید از این مطلب : 253
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

شرکت نقوسان در سال ۱۳۷۴ با هدف تولید و توزیع ملزومات مخابراتی تشکیل شده و در ابتدا به تولید لوازم جانبی تلفن مشغول بوده و در سال‌های بعد با تجهیز کارگاه‌های قالب‌سازی و تولید گوشی تلفن روی آورده و هم‌اکنون علاوه بر لوازم جانبی تلفن به تولید چند نوع گوشی تلفن روی آورده و در طی سال‌های اخیر با تجهیز واحد طراحی و ساخت و مونتاژ پیشرفت‌های نسبتاً قابل قبولی در زمینه تجهیزات مخابراتی دست یافته است.

یکی از رموز موفقیت شرکت مذکور استفاده از کارشناسان متخصص در زمینه‌های مخابرات، الکترونیک و مکانیک در واحدهای مختلف این شرکت می‌باشد که باتوجه به این موضوع این شرکت توانسته است در عرصه‌ی رقابت با محصولات خارجی موجود در بازار گام‌های مفیدی بردارد و محصولات شرکت در بازار از فروش قابل قبولی برخوردار شود.

در قسمت طراحی سه نفر مهندس مکانیک و یک نفر کاردان فنی مکانیک مشغول به کار هستند که کار هر چهار نفر ترسیم نقشه‌های صنعتی است . بیشتر کار این قسمت را کشیدن نقشه از قطعات و قسمت‌‌های فرسوده ویا از بین رفته تشکیل می‌دهد  بنابراین برای آنکه ما بتوانیم با استفاده از قطعات شکسته شده یا فرسوده شده نقشه ای تهیه کنیم و ان را به قسمت ریخته‌گری و یا ماشینکاری برای ساخت ارائه کنیم ییاز به اندازه‌های دقیق جسم ، تلرانس حاکی بر جسم ، نوع انطباق، نوع استانداردی که ممکن است جسم داشته باشد،  صافی سطح و موارد دیگر داریم.

البته نوع انطباق وصافی سطح و تلرانس را با استفاده از تجربه کافی و کتاب‌های دردسترس می‌توان برای یک جسم بیان نمود.

ولی اندازه گرفتن صحیح و کشیدن صحیح یک نقشه بیش از موارد فوق نیاز به وقت دقت دارد , پس در مورد  نحوه نقشه‌کشی و اندازه‌گیری سعی می‌کنیم توضیحات دقیقی را ارئه کنیم.

اندازه‌گیری:

بشر از همان ابتدای دوران زندگی خود به این نیاز مهم برای بهتر ادامه دادن به زندگی نیاز داشت برای دوختن لباس , ساختن پل به منظور آمدو رفت, داشتن یک سر پناه مناسب و هزاران مورد دیگر پس فکر انسان را از همان اول مشغول  راهی برای پیدا کردن چگونگی اندازه گیری و ساخت ابزارهای اندازه گیری کرد. و امروزه با پیشرفت سریع علم ما احساس نیاز بیشتری به این امر پیدا می‌کنیم و در هر جایی از محیط پیرامون ما صحبت از اندازه و واحدهای آن می‌باشد. دو سیستم اندازه‌گیری در جهان متداول می‌باشد

فهرست مطالب

تقدیر و تشکر

اندازه‌گیری

کولیس

تقسیمات ورنیه کولیس با دقت ۱/۰ میلی‌متر

تقسیمات ورنیه با دقت ۰۵/۰ میلی‌متر

تقسیم بندی ورنیه کولیس با دقت ۰۲/۰ میلی‌متر

کولیس اینچی با ۱۰۰۰/۱ اینچ

روش خواندن کولیس

روش کار با کولیس از زبان یکی از مهندسین

کولیس ساعتی

کولیس دیجیتالی

میکروخارجی

دقت میکرومتر

خواندن میکرومتر

میکرومتر خارجی دیجیتالی

میکرومتر پیچ

میکرومتر چرخ دنده

میکرومتر با فک ثابت سرکروی

میکرومتر فک‌ پهن

میکرومتر با فک ثابت سرکروی

میکرومتر فک پهن

میکرومتر داخلی

میکرومتر کنترل کنترل مهره‌

میکرومتر چرخ دنده داخلی

میکرومتر شیار داخلی

میکرومتر عمق‌سنج

فرمان‌ها

اندازه‌گیری خطی

روش اندازه‌گیری Dimlinegt و اندازه‌گذاری اصلی

روش اندازه‌گذاری‌ها

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در شرکت , کارآموزی در شرکت تولید کننده , تولید کننده لوازم مخابراتی ,
:: بازدید از این مطلب : 248
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

فهرست مطالب

فصل اول: آشنایی کلی با مکان کارآموزی

معرفی شرکت دانش هوشیار الکترونیک………………………………………………. ۲

فصل دوم: ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کارآموز

تولید کنندگان، بخش طراحی و ساخت، بخش تعمیرات و نگهداری………………………… ۴

نتیجه گیری…………………………………………………………………………. ۴

پیشنهاد برای بهبود کار در صنعت الکترونیک………………………………………… ۵

فصل سوم

مقدمه : آشنایی با ساخت پیوند p-n……………………………………………… 8

ساختمان کریستالی نیمه هادی………………………………………………. ۱۰

ترانزیستورها…………………………………………………………….. ۱۳

 ترانزیستور دوقطبی پیوندی…………………………………….. ۱۵

 ترانزیستور اثر میدان پیوندی(JFET)…………………………..

 ترانزیستور اثر میدان MOS………………………………………..

ساختار و طرز کار ترانزیستور اثر میدانی – فت…………………………………… ۱۹

شکل و پایه های ترانزیستورها……………………………………………………. ۲۰

آشنایی با آی سی های سری ۷۴۰۰……………………………… ۲۹

TTL…………………………………………………………………

CMOS…………………………………………………………………

خازن……………………………………………………………………. ۳۲

خازنهای قطب دار ………………………………………………………… ۳۴

خازن های تانتالیوم…………………………………………………………. ۳۵

 خازنهای بدون قطب ……………………………………………………….. ۳۶

 کد رنگی خازن ها …………………………………………………………. ۳۷

 خازن های متغیر …………………………………………………………… ۳۹

خازن های تریمر ……………………………………………………………. ۳۹

سنسورها…………………………………………………………………. ۴۰

حسگرهای مافوق صوت…………………………………………………….. ۴۲

حسگرهای تماسی ………………………………………………………….. ۴۴

حسگرهای هم جواری ………………………………………………………. ۴۴

حسگرهای دور برد ………………………………………………………….. ۴۵

حسگر نوری ………………………………………………………………… ۴۶

آشنائی با LCD…………………………………………………………….. 47

رله ها………………………………………………………………………. ۵۳

منابع تغذیه…………………………………………………………………… ۵۵

منطق دیجیتال………………………………………………………………… ۵۷

سیستم های دیجیتال……………………………………………………………… ۶۰

مدارهای ترتیبی…………………………………………………………………. ۶۴

حافظه های الکترونیکی………………………………………………………….. ۶۷

کار با مولتی متر……………………………………………………………….. ۷۰

کار با اسیلوسکوپ……………………………………………………………… ۷۴

فصل چهارم: چند آی سی پر کار برد

آی سی ۵۵۵…………………………………………………………………. ۸۳

 آی سی موتور درایور ال ۲۹۸………………………………………………… ۸۴

شرکت دانش هوشیارالکترونیک یکی از معتبرترین شرکت های الکترونیکی در استان بوشهر می باشد این شرکت در بافت قدیمی و در بازار این بافت قرار دارد. (خیابان امام خمینی)

این شرکت فعالیت های خود را از ۱۳۷۸ آغاز کرده و در تفکر کلی مدیریتی این شرکت همیشه هدف گذاری و رشد پی در پی این شرکت مورد توجه بوده که با تلاش پیگیر یا مدیریت صحیح به این مهم دست یافته و افق روشن و امیدوارکننده ای در مقابل این شرکت دیده می شود.

به طور عمده سه بخش مرتبط به قرار زیر می باشند:

۱-  تولید کنندگان قطعات الکتریکی و تولید کننده گان دستگاه های الکترونیکی که تولیدات آنها در این شرکت در معرض فروش قرار می گیرد.

۲-  بخش طراحی و ساخت دستگاه های الکترونیکی که در این شرکت توسط مهندسان مجرب کار طراحی و ساخت پروژه ها برای ارگانها، شرکت هاو افراد شخصی صورت می گرفت.

۳-  بخش تعمیرات و پشتیبانی دستگاه های تولیدی و همچنین تولیدات دیگر شرکت ها که در این شرکت در معرض عرضه قرار می گرفت.

نتیجه گیری

امروزه با توسعه صنایع در کشور،فرصت های شغلی زیادی برای مهندسین برق فراهم شده است و اگر می بینیم که با این وجودبعضی از فارغ التحصیلان این رشته بی کار هستند و به دلیل این است که این افراد یا فقط در تهران دنبال کار می گردند یا در دوران تحصیل به جای یادگیری عمیق دروس و در نتیجه کسب توانایی های لازم تنها واحد های درسی خود را گذرانده اند.

همچنین یک مهندس خوب باید کارآفرین باشد یعنی به دنبال استخدام در مؤسسه یا وزارت خانه ای نباشد بلکه به یاری آگاهی خود، نیازهای فنی و صنعتی کشور را یافته و باطراحی سیستم ها ومدارهای خاص این نیاز را بر طرف سازد. کاری که بعضی از فارغ التحصیلان ما انجام داده و خوش بختانه موفق نیز بودند.

اگر یک فارغ التحصیل برق دارای توانایی های لازم باشد، با مشکل بی کاری روبرو نخواهد شد. در حقیقت امروزه مشکل اصلی این است که بیشتر فارغ التحصیلان توانمند و با استعداد این رشته به خاغرج از کشور مهاجرت می کنند و ما اکنون با کمبود نیروهای کار آمد در این رشته روبرو هستیم.

یکی از اساتید مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در مورد فرصت شغلی فارغ التحصیلان این رشته می گوید: طبق نظر کارشناسان و متخصصان انرژی در کشور با توجه به نیاز فزاینده به انرژی در جهان کنونی و همچنین نرخ رشد انرژی الکتریکی در کشور نیاز به فارغ التحصیلان این رشته بیش از قبل مورد احتیاج است.

پیشنهادات برای بهبود کار در صنعت الکترونیک

۱- خودکفایی در طراحی و ساخت تجهیزات الکترونیکی

۲- کاهش هزینه های ساخت

۳- بهبود کیفیت دستگاههای ساخت داخل

۴- توسعه فناوری تولید

۵- توسعه راهکارها و فرهنگ مدیریت

۶- استفاده بهینه از امکانات مراکز تحقیقاتی و صنعتی کشور جهت توسعه دانش فنی

۷- کاهش اثرات حوادث زیان بار طبیعی در صنعت برق

۸- سودآور شدن صنعت برق

۹- نظارت و کنترل هرچه بیشتر بر شرکتهای تولیدی

۱۰- ایجاد سایت مشترک اینترنتی به منظور استفاده دیگر شرکتها

۱۱- برگزاری همایش کیفیت و بهره بری سالیانه برای شرکت های مربوطه از طرف دولت

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی الکترونیک , کارآموزی در شرکت الکترونیک ,
:: بازدید از این مطلب : 268
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

پیشگفتار :

پیدایش ترانسفورماتور در صنعت برق دو تحول عمده در این صنعت بوجود آورده است :

۱-  ارتباط سراسری میان شبکه های مصرف و تولید در سطح یک یا چند کشور

۲-  امکان طراحی وسایل الکتریکی با منابع تغذیه دلخواه.

گستردگی منابع انرژی در سطح هر کشور و مقرون به صرف بودن تاسیس نیروگاههای برق در نزدیکی منابع انرژی ، همچنین ضرورت تعیین محلی خاص برای احداث سدها سبب می شود که هنگام انتقال انرژی الکتریکی با ولتاژ پایین ، تلفات زیادی در انرژی تولید شده به وجود آید. بنابراین ، یا باید نیروگاههای برق ، محلی طراحی شوند یا به دلیل پایین بودن بازده اقتصادی از احداث آنها صرفنظر شود. بهره گیری از ترانسفورهای قدرت موجب افزایش ولتاژ جریان انتقال و کاهش تلفات انرژی به مقدار زیاد می شود، در نتیجه :

۱-  مشکل انتخاب محل نیروگاه را بر طرف می کند.

۲-   ایجاد شبکه سراسری را میسر می سازد.

۳-  مدیریت بر شبکه مصرف و تولید را به مراتب گسترش می دهد

از سوی دیگر کاهش ولتاژ جریان متناوب شبکه با استفاده از ترانسفورماتور امکان طراحی وسایل الکتریکی ، الکترونیکی ، صوتی ، تصویری و سیستم های کنترل را با هر ولتاژ لازم فراهم می آورد . همچنین به علت طراحی مدارهای فرمان الکتریکی با ولتاژ کمتر، ایمنی تکنیسینها و کارگران فنی مربوطه در هنگام کار افزایش می یابد.
اصول و طرز کار ترانسفورماتور

ترانسفورماتور دستگاه استاتیکی ( ساکن ) است  که قدرت الکتریکی ثابتی را از یک مدار به مدار دیگر با همان فرکانس انتقال می دهد . ولتاژ در مدار دوم می تواند بیشتر یا کمتر از مدار اول بشود، در صورتیکه جریان مدار دوم کاهش یا افزایش می یابد.

بنابراین اصول فیزیکی ترانسفورماتورها بر مبنای القاء متقابل می باشد که بوسیله فوران مغناطیسی که خطوط قوای آن اولیه و ثانویه را قطع         می کند، ایجاد می گردد.

ساده ترین فرم ترانسفورماتورها بصورت دو سیم القائی است که از نظر الکتریکی از یکدیگر جدا شده هستند ولی از نظر مدار مغناطیس دارای یک مسیر با مقاومت مغناطیس کم می باشد .

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در صنایع برق , صنایع برق ,
:: بازدید از این مطلب : 235
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

تا ریخچه شرکت برق منطقه ای باختر

تا قبل از تاسیس شرکت برق منطقه ای باختر استانهای لرستان، همدان و مرکزی تحت پوشش برقهای منـــطقه ای غرب و تهـــران بوده اند، با توجه به گسترش روز افزون شبکه های انتقال، فوق توزیع و توزیع و افزایش تعداد مشترکین و بعد مسافت استانهای یاد شده از مراکز شرکتهای فوق الذکر ضرورت امر ایجاب می نمود که شرکتی در محدوده استانهای یاد شده ایجاد گردد.

در سال ۱۳۶۲ وزیر محترم وقت نیرو از نخست وزیر محترم جمهوری اسلامی ایران خواستار تاسیس شرکتی به نام شرکت منطقه ای برق باختر گردید که پس از طی مراحل قانونی در تاریخ ۲۹/۲/ ۱۳۶۳تقدیم مجلس محترم شورای اسلامی گردید .
۱-۲-موقعیت استراتژیک
به علت وسعت پوششی برق باختر(که از شمال تا جنوب گسترده شده است)این شرکت سهم به سزایی در برق منطقه دارد و از بزرگترین شرکت های توزیع و فوق توزیع میباشد.

به طوریکه در سال گذشته که یکی از پست های مهم این شرکت آسیب دید(پست انجیرک) علاوه بر برق استان های مرکزی، همدان و لرستان قسمتهایی از برق شهرهای استان های مجاور نیز قطع گردید.

در نتیجه این شرکت، از نظر استراتژیکی دارای موقعیت مهمی است و نبود آن آسیب جدی به برق منطقه های تحت پوشش و مجاور آنها وارد میکند، خصوصا که این مناطق مناطق صنعتی و مهمی هستند(همانطور که در موقعیت جغرافیایی گفته شد).

۲-۱-برآورد بار:

ابتدا برنامه برآورد بار از شرکت توانیر دریافت شده در واقع یکی از کارشناسان آمار  برآورد بار، وضعیت بار و روند برق دار شدن آنها را ازشهرکهای صنعتی (شرکت شهرکهای صنعتی)، قطبهای صنعتی(منابع طبیعی)و نواحی صنعتی(جهادسازندگی)دریافت می کند.

همچنین آمار متقاضیان و مشترکین بالای دو مگا وات از دفتر نرخ و خدمات مشترکین دریافت  می نماید و سپس با تجزیه و تحلیل آمار توسط حوزه ستادی و شرکتهای توزیع و همچنین تشکیل جلسات هماهنگی به تهیه گزارش نهایی برآورد بار می پردازد.  سپس نتایج به  دست آمده را به دفتر  برآورد بار توانیر ارسال میکند  و اگر این اطلاعات مورد تایید شرکت توانیر بود،  پس از کنترل خطاها و بازبینی، کتابچه برآورد بار توسط توانیر به چاپ میرسد.

همچنین این کارشناس نقشه های تقسیمات کشوری و جمعیت خانوار روستایی را از سازمان برنامه و بودجه دریافت مینماید.

فهرست مطالب
ردیف    عـنـوان
صفحه
۱    مقدمه……………………………………………    ۳
۲    فصل اول………………………………………..    ۵
۳    فصل دوم………………………………………..    ۹
۴    فصل سوم…………………………………….        ۱۸

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در شرکت , کارآموزی در شرکت برق , کارآموزی برق ,
:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

پیشگفتار

**************

شرکت هپکو به عنوان یکی از مهمترین و معتبرترین شرکتها در زمینه ساخت ماشین آلات راهسازی در ایران مطرح می باشد که از آن می توان به عنوان یکی از بهترین مکانها برای کارآموزان یاد کرد.کارآموزان می توانند برای فراگیری و تطبیق رشته خود به این مکان مراجعه کنندودر رشته های مختلف مانند:برق(قدرت و الکترونیک)،مکانیک،عمران و اکثر رشته های فنی و مدیریت به کارآموزی مشغول شوند.

بخش مرتبط با رشته برق و شاخه الکترونیک در شرکت هپکو،سیستمهای PLC و CNC می باشد که در این گزارش به آنها پرداخته ام.

                                     تاریخچه شرکت هپکو و روند  تکاملی آن

شرکت هپکو در ۱۳۵۴ شمسی با هدف تولید ماشین آلات راهسازی،با سرمایه گذاری بخش خصوصی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع و همکاری شرکتهای اینترناش،پوکلین،ساکایی،دانیا پاکولوکومو در زمینه مونتاژ محصولات در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار در شهر صنعتی اراک شروع به فعالیت نمود .

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با توجه به سیاستهای دولت جمهوری اسلامی در زمینه خودکفایی نیاز به توسعه و تعمیق فعالیتها در جهت ساخت این شرکت توانست در زمینه های فضایی تولید،ماشین ابزار و تعمیق و توسعه ساخت به پیشرفتهای چشمگیری دست یابد.این فعالیتها ابتدا با کپی کاری غلطک آغاز شد و سرانجام در سال ۱۳۶۳ طی یک مناقصه بین المللی قرارداد انتقال تکنولوژی با شرکت لیبهر آلمان برای تولید دو نوع بولدزر،دو نوع بیل هیدرولیکی و یک نوع گریدر  و با شرکت ولوو سوئد برای تولید دو نوع لودر منعقد گردید.

همچنین به منظور عملی نبودن پروژه طرح توسعه هپکو در زیمنه افزایش تولید در سال ۱۳۶۴ با نظارت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرارداد دیگری با شرکت آلمانی لیبهر منعقد گردید و با همکاریهای فنی و اقتصادی دو طرف سرانجام پروژه طرح در سال ۱۳۷۰ به انجام رسید و مورد بهره برداری قرار گرفت.

شرکت هپکو با تخصیص هزینه ارزی معادل ۴۸ میلیون دلاری و هزینه ریالی ۱۵ میلیارد ریال جهت افزایش تواناییها و ظرفیت تولید به عنوان یکی از صنایع استراتژیک ملی محسوب می گردد.این طرح در دو فاز به اجرا درآمده است که فاز اول آن با توان تولید سالانه ۲۱۰۰ دستگاه هم اکنون مورد بهره برداری قرار گرفته و امکان بهره برداری از فاز دوم آن با توان تولید ۳۴۰۰ دستگاه وجود دارد.

فهرست مطالب

 عنوان                                                      صفحه

                                      فصل اول : آشنایی با مکان کارآموزی

تاریخچه شرکت هپکو و روند تکاملی آن………………۲

امکانات موجود در شرکت هپکو …………………..۴

کارگاه عملیات اولیه……………………………….۱۰

لیست محصولات………………………………۱۳

          فصل دوم : ارزیابی بخش های مرتبط با رشته عملی کارآموز

نحوه عملکرد تعمیرات ماشینکاری خدمات فنی…………….۱۵

ایرواستاتیک وهیدرواستاتیک……………………………..۱۷

                                    فصل سوم : آزمون آموخته ها و نتایج

PLC ………………………………………………۲۰

سیستم کنترل لاجیک قابل برنامه ریزی PLC ……………۲۵

مقایسه PLC با یک کامپیوتر معمولی ………………..۳۸

                           فصل چهارم : دستگاههای CNC

دستگاههای CNC …………………………………۴۱

ملاحظات اقتصادی…………………………………۴۴



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در شرکت ,
:: بازدید از این مطلب : 267
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مقدمه

با پیشرفت الکترونیک و ایجاد حوزه های تخصص نیاز به مهندسین تکنسین ها و طراحان در عرصه مختلف صنعتی فنی و مهندسی شرکت ها و کارخانجات روز به روز بیشتر می شود ارضاء این نیاز مستلزم تربیت و آموزش نیروی انسانی در دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی می باشد .

ولی متاسفانه چون بیشتر در دانشگاهها درسها جنبه تئوری و غیره کاربردی دارد وجود واحدی به نام کار آموزی نیاز اساسی می باشد .

رفتن دانشجو به یک مرکز صنعتی باعث اتصال و ارتباط تئوری و عملی می شود البته به شرط اینکه دانشجو به مرکز صنعتی خوبی معرفی شود در صنعت بهترین مکان کار آموز جایی است که در آن پروژه احداث می شود .

در کار آموزی همین اینکه دانشجو با قسمت های یک مرکز صنعتی اعم از خدمات تولیدی نگهداری مفهوم برخی کلماتی مثل کارفرما پیمانکار ناظر و غیره آشنا می شود خود تجربه گرانبهایی است این مدت که اینجانب در کارآموزی به سرمی بردم با قسمت ها و موضوعات بسیار مختلفی سر و کار داشته ام که بعضا از آنها با رشته ام (الکترونیک)اصلا ارتباطی نداشت ولی تجربه بسیار خوبی بود در کل به نظر من کار آموزی نقطه عطف علم و عمل است که باید هر دانشجویی آنرا بگذراند .

این گزارش از پنج فصل تشکیل شده است که به طور اجمالی در زیر آمده است.

فصل اول : در این فصل در مورد اشنایی کلی با مکان کار آموزی و شرکت میسان توضیحاتی آمده است .

فصل دوم: در این فصل آشنایی کلی با سیستم برق کارگاه برخی ادوات و تجهیزات برقی نحوه کابل اندازی و شناسایی تابلو های برقی و باطری و شارژر می باشد .

فصل سوم : ابتدا آشنایی کلی با تجهیزات ابزار دقیق و اصطلاحات آن و اندازه گیری برخی کمیت ها مانند دما فشار و نیز طریقه کالبراسیون تجهیزات ابزار دقیق می باشد سپس شکل برخی ولو ها و … آمده است

فصل چهارم : در این فصل به طور کلی از سیستم کنترل حاکم بر کارگاه که همان dcs  می باشد بیان می شود و بعد در مورد PLC  تغذیه آن و کارتهای آن و … بحث می شود .

فصل پنجم : در این فسصل که فصل آخر می باشد برخی نقشه ها و دیاگرام تعدادی تابلو های توزیع که تشکیل از مدار فرمان و فرمان و مدار قدرت و مدار کنترل بانک خازنی و… م نیز یک نمونه دیتا شیب کالیبراسیون تجهیزا ابزار دقیق آمده است .

فصل اول : آشنای کلی با مکان کار آموزی و شرکت میسان              ۴

فصل دوم : سیستم ها برقی ، باطری و شارژر                                ۸

سیستم برقی                                                                             ۱۱

شناسایی دستگاه تست خط ارت                                                  ۱۷

باطری و شارژر                                                                     ۳۴

نمایش گرها                                                                           ۳۷

قطع اضطراری هر دو شارژر                                                   ۴۲

مشخصات فنی تابلو توزیع                                                        ۴۷

فصل سوم : ابزار دقیق                                                             ۵۳

اصطلاحات ابزار دقیق                                                             ۵۶

جریان سنج مغناطیسی                                                              ۶۶

اندازه گیری مقاومت                                                                 ۷۳

کلیبراسیون                                                                             ۸۹

فصل چهارم: سیستم کنترل و PLC                                              ۹۴

ساختار سیستم کنترل                                                                  ۹۹

کنترل کننده PLC                                                                    ۱۰۶

تنظیم آدرس کارت های ورودی و خروجی                                    ۱۱۱

فصل پنجم:  نقشه و شکل های ضمیمه                                          ۱۱۸

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی برق , سیستم های کنترل , کارآموزی سیستم های کنترل , سیستم های کنترل در کارخانه ,
:: بازدید از این مطلب : 244
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مقدمه

با پیشرفت الکترونیک و ایجاد حوزه های تخصص نیاز به مهندسین تکنسین ها و طراحان در عرصه مختلف صنعتی فنی و مهندسی شرکت ها و کارخانجات روز به روز بیشتر می شود ارضاء این نیاز مستلزم تربیت و آموزش نیروی انسانی در دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی می باشد .

ولی متاسفانه چون بیشتر در دانشگاهها درسها جنبه تئوری و غیره کاربردی دارد وجود واحدی به نام کار آموزی نیاز اساسی می باشد .

رفتن دانشجو به یک مرکز صنعتی باعث اتصال و ارتباط تئوری و عملی می شود البته به شرط اینکه دانشجو به مرکز صنعتی خوبی معرفی شود در صنعت بهترین مکان کار آموز جایی است که در آن پروژه احداث می شود .

در کار آموزی همین اینکه دانشجو با قسمت های یک مرکز صنعتی اعم از خدمات تولیدی نگهداری مفهوم برخی کلماتی مثل کارفرما پیمانکار ناظر و غیره آشنا می شود خود تجربه گرانبهایی است این مدت که اینجانب در کارآموزی به سرمی بردم با قسمت ها و موضوعات بسیار مختلفی سر و کار داشته ام که بعضا از آنها با رشته ام (الکترونیک)اصلا ارتباطی نداشت ولی تجربه بسیار خوبی بود در کل به نظر من کار آموزی نقطه عطف علم و عمل است که باید هر دانشجویی آنرا بگذراند .

این گزارش از پنج فصل تشکیل شده است که به طور اجمالی در زیر آمده است.

فصل اول : در این فصل در مورد اشنایی کلی با مکان کار آموزی و شرکت میسان توضیحاتی آمده است .

فصل دوم: در این فصل آشنایی کلی با سیستم برق کارگاه برخی ادوات و تجهیزات برقی نحوه کابل اندازی و شناسایی تابلو های برقی و باطری و شارژر می باشد .

فصل سوم : ابتدا آشنایی کلی با تجهیزات ابزار دقیق و اصطلاحات آن و اندازه گیری برخی کمیت ها مانند دما فشار و نیز طریقه کالبراسیون تجهیزات ابزار دقیق می باشد سپس شکل برخی ولو ها و … آمده است

فصل چهارم : در این فصل به طور کلی از سیستم کنترل حاکم بر کارگاه که همان dcs  می باشد بیان می شود و بعد در مورد PLC  تغذیه آن و کارتهای آن و … بحث می شود .

فصل پنجم : در این فسصل که فصل آخر می باشد برخی نقشه ها و دیاگرام تعدادی تابلو های توزیع که تشکیل از مدار فرمان و فرمان و مدار قدرت و مدار کنترل بانک خازنی و… م نیز یک نمونه دیتا شیب کالیبراسیون تجهیزا ابزار دقیق آمده است .

فصل اول : آشنای کلی با مکان کار آموزی و شرکت میسان              ۴

فصل دوم : سیستم ها برقی ، باطری و شارژر                                ۸

سیستم برقی                                                                             ۱۱

شناسایی دستگاه تست خط ارت                                                  ۱۷

باطری و شارژر                                                                     ۳۴

نمایش گرها                                                                           ۳۷

قطع اضطراری هر دو شارژر                                                   ۴۲

مشخصات فنی تابلو توزیع                                                        ۴۷

فصل سوم : ابزار دقیق                                                             ۵۳

اصطلاحات ابزار دقیق                                                             ۵۶

جریان سنج مغناطیسی                                                              ۶۶

اندازه گیری مقاومت                                                                 ۷۳

کلیبراسیون                                                                             ۸۹

فصل چهارم: سیستم کنترل و PLC                                              ۹۴

ساختار سیستم کنترل                                                                  ۹۹

کنترل کننده PLC                                                                    ۱۰۶

تنظیم آدرس کارت های ورودی و خروجی                                    ۱۱۱

فصل پنجم:  نقشه و شکل های ضمیمه                                          ۱۱۸

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی برق , سیستم های کنترل , کارآموزی سیستم های کنترل ,
:: بازدید از این مطلب : 240
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

پیش گفتار

گزارشی که پیش رو دارید حاوی مطالبی که اینجانب در نیروگاه نکا مشغول به انجام دوره کارآموزی بوده می باشد و سعی بر آن داشته که اطلاعات و مطالب بیشتری را در خصوص چگونگی انجام مراحل تولید و کارکرد قطعات و دستگاههای مختلف بدست آورده تا در آینده مثمر ثمر واقع شود .

در بخش اول نگاهی کوتاه برچگونگی و بررسی اصول تولید نیروی الکتریکی در واحد بخار و اصول و مبنای کار (بهره‌برداری)واحد بخار خواهیم داشت و در بخش دیگر به قسمت واحد گازی نیروگاه که در آنجا مشغول به انجام دروه کارآموزی بوده‌ام اشاره شده است .

فهرست مطالب
عنوان                                   صفحه
پیشگفتار                                                  ۱
موقعیت نیروگاه و شرح مختصری از مشخصات آن           ۳

مولد بخار (بویلر)                                                                          ۷

۱۱

۱۳

پست فشار قوی                                                                            ۱۵

مشخصات سایر قسمت های نیروگاه                                                  ۱۶

اصول کلی نیروگاه بخار                                                                  ۲۰

تغذیه مصرف داخلی نیروگاه                                                            ۲۷

دیاگرام تک خطی                                                                          ۳۴

۴۴

طرح آتی ودر دست اقدام در نیروگاه نکا                                              ۵۰

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: کارآموزی در نیروگاه , کارآموزی نیروگاه ,
:: بازدید از این مطلب : 272
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تير 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سجاد

مقدمه

 امروزه دیگر از خودروهای پر سر و صدا که دود می کنند خبری نیست. دیگر صحبت از شتاب گیری ضعیف نیست. اکنون اول آلایندگی بعد شتاب و توان قابل قبول، مطرح است. امروزه استفاده از موتور دیزل در خودروها بشدت افزایش یافته و دیگر کسی با دید قبلی به این خودروها نمی نگرد، بلکه نام دیزل یک موتور کم مصرف، پاک و کم هزینه را تداعی می کند.

همه این ها مرهون سیستم های کنترل الکترونیک است که موتورهای دیزل را بهبود بخشیده است. البته اگر طراحی بهینه ای انجام شود سیکل دیزل به گونه ای است که همیشه حجم هوای اضافه در سیلندر موجود است. با استفاده از این موضوع و ایجاد شرایط احتراق کامل موتور دیزل فوق العاده موتور پاکی است در ضمن این سیکل این اجازه را می دهد تا از سوخت های دیگر مانند سوخت های گیاهی و سوخت های ترکیبی نیز استفاده نمود.

با این همه الکترونیک کار را بسیار آسان نموده است. در سیستم های جدید کنترل بهتر و محسوس تری انجام می گیرد که با بالا بردن فشار سوخت به احتراق بهتر و شتاب بیشتر کمک می نماید. برای جلوگیری از کوبش و کاهش صدای موتور از پیش پاشش یا پاشش ترتیبی استفاده می شود. در بعضی سیستم ها نیز می توان از پس پاشش بعنوان یک عامل برای کاهش آلایندگی استفاده کرد.

در این پروژه با چگونگی عملکرد سیستم های کنترل سوخت رسانی موتورهای دیزل (EDC) ، واحد کنترل الکترونیکی (ECU) (در خودرو به هر واحد هوشمند الکترونیکیECU گفته می شود. اما این واژه بیشتر در مورد کنترلر موتور بکار برده می شود.) ، برخی سنسورها و عملگرهای موتور دیزل که در خودروها و وسایل نقلیه تجاری کاربرد دارند و پیرامون این سیستم ها و اجزای مرتبط با آنها آشنا می شویم. این سیستم ها انحصاری است و قوی ترین، قدیمی ترین و کامل ترین آنها متعلق به شرکت بوش می باشد. البته شرکت های دیگری نیز وارد این عرصه شده اند مانند دلفی و غیره، ولی در ابتدای راه می باشند. شرکت بوش با توسعه پمپ های قدیمی (مکانیکی) خود و استفاده از الکترونیک در پمپ های جدید در دنیای دیزل حرف اول را می زند.

بطور خلاصه روش کار در موتورهای دیزل مجهز به EDC بدین صورت است که: ابتدا برخی کمیتها مانند دما ، فشار ، ضربه ، دور موتور و وضعیت پدال گاز توسط سنسورها دریافت و به EDC گزارش می شوند. سپس EDC با استفاده از جداول و فرمول های از پیش تعیین شده موجود در حافظه خود ، یک سری سیگنال‌های الکتریکی تولید کرده و به عملگرها می فرستد. عملگرها نیز به نوبه خود سیگنالها را به کمیت‌های غیر الکتریکی مانند مکانیکی در شیر برقی ، دما در هیتر و غیره تبدیل می‌کنند و در نهایت عملکرد موتور به بهترین شکل ممکن کنترل می شود.

اینجانب تلاش نمودم تا با جمع آوری و ترجمه متون شرکت بوش و اطلاعات سایت شرکت بوش مجموعه اطلاعات مفیدی را گردآوری نمایم، امیدوارم سودمند واقع گردد.

فصل اول

 کنترل الکترونیکی دیزل EDC(Electronic Diesel Control)

 هدایت الکترونیکی مدرن موتور دیزل امکان تغییر و تنظیم دقیق و با اختلاف کم مقادیر تزریق را فراهم می‌کنند. فقط این چنین خواسته‌های فراوان موتور امروزی می‌توانند برآورده شوند. کنترل الکترونیکی دیزل EDC

 (Electronic Diesel control)در سه گروه سیستم سنسورها، مقایسه‌کننده‌ها با مقادیر ایده‌آل (پردازنده) و عملگرها تقسیم‌بندی می‌شوند.

فهرست مطالب

۱

فصل اول کنترل الکترونیکی دیزل EDC(Electronic Diesel Control)                                        ۳

۱-۱ نگاه اجمالی به ۴

۱-۲ ۵

۱-۳ بخش های ۶

فصل دوم واحد کنترل الکترونیکی ECU(Electronic Control Unit)                                       ۱۴

۲-۱ وضعیت ۱۴

۲-۲ طرح و ۱۵

۲-۳ پردازش داده ۱۶

۲-۴ عملکرد ۲۲

۲-۵ انتقال اطلاعات به سیستم های دیگر                                                                   ۲۹

فصل سوم حسگرها ۳۹

۳-۱ کاربردهای ۳۹

۳-۲ حسگرهای ۴۱

۳-۳ حسگرهای فشار از نوع میکرومکانیکی                                                                 ۴۳

۳-۴ حسگرهای زاویه و دور موتور از نوع القایی                                                             ۴۷

۳-۵ حسگر مرحله از نوع هال HALL                                                                      ۴۹

۳-۶ حسگرهای پدال ۵۱

۳-۷ اندازه گیر جرم هوا از نوع لایه داغ (فیلم داغ) HFM5                                               ۵۲

فصل چهارم عملگرها ۵۷

۴-۱ عملگرهای الکترونیوماتیک (برقی- بادی)                                                              ۵۷

۴-۲ شیر ۵۹

۴-۳ دریچه ۵۹

۴-۴ دریچه مانیفولد ۶۰

۴-۵ سیستم های ۶۰

۴-۶ کنترل پروانه ۶۲

۴-۷ سیستم های کمک استارت                                                                             ۶۲

نتیجه گیری نهایی و پیشنهادها                                                                        ۶۶

فهرست منابع و ۶۶

واژه نامه انگلیسی به ۶۷

 

دانلود فایل



:: موضوعات مرتبط: دانشجویی , ,
:: برچسب‌ها: ماشین های الکترونیکی , کارآموزی ماشین های الکترونیکی , کنترل الکترونیکی ,
:: بازدید از این مطلب : 216
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 2 تير 1393 | نظرات ()